Adıyaman Kahta halkı tarafında yoğun ilgiyle karşılanan Milletvekili Tutdere, programı kapsamında Kahta merkezde bulunan esnafları tek tek dolaşarak yaşadıkları sorunları bizzat kendilerinden dinledi, yaşanan sorunlara karşı CHP’nin çözüm önerilerini anlattı, yurttaşların talebini aldı. 

CHP HEYETİ ESNAFIN FERYADINA KULAK VERDİ

Milletvekili Tutdere Kahta programı kapsamında Kahta merkezdeki Atatürk Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Bayraktar Mahallesi, Gazi Mahallesi, Turgut Özal Mahallesi, Recai Kutan Mahallesi, Cami Mahallesi, Fatih Mahallesi, Yenimahalle, Girne Mahallesi, Fırat Mahallesi, Bayraktar Mahallesi, Mustafa Kemal Bulvarı, Cumhuriyet Caddesi, Atatürk Caddesi, İsmet Paşa Caddesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi, İstiklal Caddesi, Şığbaba Caddesi ve Otogar Caddesi üzerindeki esnafları tek tek ziyaret etti. 
 
Milletvekili Tutdere’nin Kahta ilçesine gerçekleştirdiği esnaf ziyareti programına CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, CHP Kahta İlçe Başkanı Mustafa Celayer ve çok sayıda parti yöneticisi katıldı. 

"ESNAFIMIZ ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR"

Kahta’da gerçekleştirilen esnaf ziyaretleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Tutdere, esnafın kan ağladığını bazı dükkân sahiplerin siftah bile yapamadan dükkanlarını kapattığını dile getirdi. Ekonomik krizin daha da derinleştiğini ve yurttaşlar için can alıcı hale geldiğini ifade eden Tutdere, “Şahsım hükümetinin öngörüsüz politikalarının acı reçetesi yurttaşlarımıza acı bir şekilde ödettiriliyor.” dedi. 
 
Türkiye genelinde olduğu gibi Kahtalı esnafın da acı dolu günlerden, derin bir ekonomik buhrandan geçtiğini dile getiren Milletvekili Tutdere, “Girdi maliyetlerinin artması, vatandaşlarımızın alım gücünün düşmesi nedeniyle esnafımız zor günlerden geçiyor. Esnaf dükkanını dolduracak malzemeyi alamıyor, aldığını da satamıyor. Vatandaşlarımız da pahalılıktan, ateş pahası etiket fiyatlarından dolayı satın alamıyor. Çünkü yurttaşlarımızın satın alma gücü diplerde” ifadelerini kullandı. 

"GEÇEN YIL 130 LİRA OLAN YAĞ BU YIL 255 LİRA" 

Şahsım hükümeti yurttaşlarımızı enflasyon canavarına kurban etti diyerek AKP iktidarının ekonomi politikalarını eleştiren Milletvekili Tutdere, “Kahta’da gerçekleştirdiğimiz esnaf ziyaretleri sırasında geçtiğimiz yıl 130 lira olan 18 litrelik ayçiçek yağının bu yıl 255 liraya yükseldiğini gördük. Alım gücü düşen yurttaşlarımız maalesef borçlarını kapatamıyor, veresiye defterleri kalın ciltler halinde ödenmeyi bekliyor. Vatandaşımız alışveriş yapamıyor, borcunu ödeyemiyor; esnafımız ise alacaklarını tahsil edemiyor kirasını ve faturalarını ödeyemiyor. Kısır bir döngü içine girilmiş durumda. Artan faturalardan dolayı da büyük mağduriyet yaşıyorlar. Kahta’da kimin dükkanına girdiysek bize yüksek tutarlı faturasını gösterip, “Biz bu faturaları nasıl ödeyeceğiz” diyerek feryat etti. AKP iktidarı yanlış politikalarıyla yurttaşlarımızı bataklığa sapladı. Fakat en yakın seçimde, CHP iktidarında yurttaşlarımızı bu karanlıktan kurtaracak, akılcı ve bilimsel politikalarımızla yurttaşlarımızı aydınlığa kavuşturacağız. Kahtamızın da Adıyamanımızın da tüm sorunlarını çözecek, Adıyaman’ı hak ettiği noktaya taşıyacağız.” şeklinde konuştu. 

YETİŞTİRİCİLİKTE TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

Kahta merkezdeki esnaf ziyaretleri kapsamında ziyaret ettiği kasap dükkanındaki esnafla arasında geçen diyaloğu aktaran Milletvekili Tutdere, “Yetiştiriciler hem yem fiyatlarının pahalı olması hem de yetiştirdiklerin hayvanlardan elde ettikleri gelirin düşük olması nedeniyle hayvanlarını kesime göndermeye başlamışlar. Kasaba girdik etin fiyatını sorduk, ‘60-65 lira ama alan yok' dedi. Yakın bir zamanda, bir yurttaşımızın 51 süt ineğini yem fiyatlarının yüksekliği dolayı kesime gönderdiğini ifade etti. Üstelik kesime giden hayvanların 14'ü gebeymiş. Kasaba süt ineklerinin neden kesime getirdiğini sorunca da ‘Başa çıkamıyorum, altından kalkmıyorum' demiş. Böyle giderse yakın bir zamanda kimse yiyecek et bulamayacak ve yeniden et ithalatı patlayacak” ifadelerini kullandı.