Türkiye’nin en büyük havlu ihracatçısı Bursalı, küresel büyüme yolculuğuna devam ediyor.BURSA (İGFA) - Küresel büyüme yolculuğunda emin adımlarla yol almaya devam eden havlu ihracatçısı Bursalı, Türkmenistan’daki yatırımı ile yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor.

Yatırım hakkında açıklamalarda bulunan Bursalı İcra Kurulu Başkanı Alper Bursalı, sürdürülebilirlik odaklı ve katma değerli üretim stratejilerine uyumu bir şekilde büyüme yolculuklarına devam ettiklerini söyledi. Bu çerçevede Türkmenistan’daki yatırımlarına odaklandıklarını ifade eden Bursalı, “Küreseldeki operasyonel faaliyetlerimizi daha verimli hale getirme amacıyla Türkmenistan’daki yatırımımızı büyütme kararı aldık. Türkmenistan’da büyüme ve gelişmemizi sürdüreceğiz.Fabrika binamız hızla yükselmeye devam ediyor” dedi.

Türkmenistan’da tekstil sektöründe yabancı ortaklı ilk özel havlu üretim tesisini kurarak bir ilke imza attıklarını dile getiren Bursalı, “Burada 100.000 metrekarelik kapalı alanda yeni üretim modelleri geliştireceğiz ve yaklaşık 1000 kişilik yeni istihdam sağlayacağız. Fabrikamızda 2023’ün ilk çeyreğinde iplik üretim ve büküm tesisi ile kumaş ve iplik boyahane faaliyetebaşlayacak ve ikinci fazda havlu dokuma tesisi ile konfeksiyon tesisi de faaliyete alınacak. Fabrikada ayrıca yıllık 12 bin ton iplik üretim büküm ve boya kapasitesi ile yıllık 10 bin tonhavlu dokuma ve konfeksiyon kapasitesi olacak” diye konuştu.