İstanbul Ortaköy’de yer alan kültür sanat mekanı Feriye’nin ev sahipliği yaptığı “Baharın NFT Hali” başlıklı sergi, 10-30 Mart tarihleri arasında görülebilecek. Sergide, illüstrasyon, yapay zeka destekli video çalışmaları, animasyon, fotoğraf, kolaj gibi farklı disiplinlerden 20 sanatçının, 30’dan fazla NFT eseri yer alıyor. Bahar temalı sergide çalışmalar “Hol Feriye” ve “Fuaye Feriye” alanlarında sergileniyor.

ÖNEMLİ NFT SANATÇILARI

Arçelik’in teknoloji sponsoru, Culture Vulture’un ise medya sponsoru olduğu sergide, dijital olarak eserleri sergilenecek sanatçılar arasında Andreas Frei, Ceren Aksungur, Deniz Sülek, Dilara Akbal, Ender Diril, Ezgi Topdağı, Fatma Kurnaz, Ginger Potter, Gizem Renklidağ & Osman Can Karacı, Gülden Kaynar, Hande Koçhan, İlker Günaydın, Karman Verdi, Kutay Can Doğan, Kübra Su Yıldırım, Merve Atılgan, Onur Erol, Orhan Sayın, Ozan Atalay, ve Selay Karasu yer alıyor.

Yeşer Sarıyıldız

“BİRAZ OLSUN İYİ GELEBİLMEK...”

Serginin küratörü Yeşer Sarıyıldız, NFT harflerinin gündemden düşmediğini hatılatarak, NFT tartışmalarına dair şunları söylüyor: “Ne olduğu, ne işe yaradığı, ne kadara alınıp satıldığı, geleceği olup olmadığı, hangi sanat dallarının NFT olabildiğini tartışıp duruyoruz. Daha tam öğrenemeden hırsızlıklar bile başladı. Bu dünya nereye gidiyor, hep birlikte yaşayarak göreceğiz; ama dijital sanatçıların sonunda hem maddi hem de manevi anlamda değerlerinin karşılıklarını almaya başladıkları bu dünyanın desteklenmesinden yanayız” diyor. Sarıyıldız, dünyanın zor günlerden geçtiğini vurgulayarak, “Her güne başka bir iç karartıcı ya da korkutucu haberle uyanırken, herkesin içini açacak, nefes olacak bir tema belirlemek istedik. Amacımız bu karanlık günlerde, herkese biraz olsun iyi gelebilmek” diyor.

merve atılgan