Türkiye’nin en uzun bisiklet yoluna sahip şehri Konya’da, sadece bisikletli yolcular için tasarlanan tramvay hizmete açıldı.

“BİR TRAMVAYIMIZI SADECE BİSİKLET TRAMVAYI HALİNE DÖNÜŞTÜRDÜK”

Örnek bir uygulamayı hayata geçirmekten büyük mutluluk duyduklarını vurgulayan Altay, "Bugün çok önemli bir proje hayata geçiyor. Türkiye’de ilk kez bir tramvayda, toplu ulaşım aracında bisikletinizle birlikte seyahat edebileceksiniz. Bir tramvayımızı sadece bisiklet tramvayı haline dönüştürdük. Artık Akıllı Toplu Ulaşım Sistemi'nde göreceğiniz sefer saatlerinde bisikletinizle birlikte durağa gelerek bu tramvayımıza bineceksiniz, istediğiniz yere gideceksiniz. Bisikletinizle birlikte işlerinizi halledip sonra tramvayla tekrar istediğiniz durağa geri gelebileceksiniz" dedi.

21 BİSİKLET AYNI ANDA SEYAHAT EDEBİLECEK

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, tramvaydaki çiftli koltukların sökülerek bisiklet sabitleme aparatlarının yerleştirildiği ve 21 bisikletin aynı anda tramvayda güvenli bir şekilde taşınabileceği belirtildi. Bisikletli tramvay Alaaddin Tepesi-Selçuk Üniversitesi tramvay hattında hizmet verecek ve bisiklet yollarıyla entegreli duraklarda yolcu alıp yolcu indirecek.