Haber: UĞUR İSTANBULLU

Yedinci kez taşınan Artvin’in Yusufeli ilçesinde taşınma sürecinde sona  yaklaşılırken, Yusufeli Barajının inşası sırasında su altında kalacak olan verimli bağ ve bahçelerde bulanan çeşitli meyve ağaçlarının 9 bin 70 adedi 2019 – 2022 yıllarında Artvin Orman Bölge Müdürlüğünce ağaç sökme makinesiyle sökülerek, yeni kurulan Yusufeli Yerleşim yerine dikim işlemi gerçekleştirilmişti.


Kısa bir süre sonra su altında kalacak ilçe merkezinde kalan ağaçlar, Orman  Genel  Müdürlüğü  tarafından gönderilen ağaç sökme makinesi ile eski yerleşim yerindeki kurum bahçeleri, park ve caddelerdeki boylu ağaçlar toprağıyla birlikte sökülerek yeni yerleşim yerindeki park ve caddelere dikiliyor. 
Daha yeşil bir Yusufeli için çalışmalarına aralıksız devam eden Orman Bölge Müdürlüğü bugüne kadar transplantasyon yöntemi ile 9 bin 70 boylu ağaç taşıyarak ülkemizin en büyük ağaç taşıma işlemini gerçekleştirdi. 


Ağaçlandırma çalışmalarının devam ettiği yeni yerleşim yerinde, 300 dönüm alana taşınan 9 bin 70 ağaçla birlikte 81 bin 280 adet fidan dikilerek toplam 90 bin 350 ağaç ve fidan toprakla buluşturulmuş ve ağaçlandırma çalışmaları devam etmektedir.