Devrim Hareketi, Türkiye’deki eylemlilik sürecini aktardığı ‘Türkiye Direniş Haritası’ isimli bir kılavuz hazırladı.

Devrim Hareketi, Türkiye’deki eylemlilik sürecini aktardığı ‘Türkiye Direniş Haritası’ isimli bir kılavuz hazırladı. Hazırlanan haritada, yurt genelinde devam eden eylemlere ilişkin güncel bilgiler yer alıyor.

ÜLKE GENELİNDE AKTİF ŞEKİLDE DEVAM EDEN İŞÇİ DİRENİŞLERİ

Geçen ay kuruluşunu ilan eden Devrim Hareketi, yeni yıla ‘Türkiye Direniş Haritası’ isimli bir çalışmayla başladı. Hazırlanan haritada, ülke genelinde aktif bir şekilde devam eden işçi direnişleri gösterildi. Kullanıcılar, harita üzerinde bulunan noktalara tıkladıklarında, ilgili eyleme dair ayrıntılara ulaşabilecekler. https://devrim.org.tr/turkiye-direnis-haritasi/

11 İLDE 20 DİRENİŞ

Haritanın ilan edilmesiyle birlikte Türkiye’de 11 ilde devam eden 20 mücadele alanına yer verildiği görülüyor. Haritayla birlikte, hakları için mücadele eden işçilere dair bilgilerin vatandaşlara doğru ve bütünlüklü bir şekilde aktarılması hedefleniyor.

HARİTA SÜREKLİ OLARAK GÜNCELLENİYOR

Haritanın sürekli olarak güncellendiğini belirten Devrim Hareketi ise, vatandaşların sosyal medya hesapları üzerinden kendilerine ulaşarak direniş alanlarına ilişkin bilgi aktarımında bulunabileceklerini açıkladı. Türkiye'nin 'Direniş Haritası'na buradan ulaşılabilir.

ARALIK AYINDA KURULUŞUNU İLAN ETMİŞTİ

“Bize devrim gerek!” sloganıyla çalışmalarına başlayan Devrim Hareketi, FKF tarafından kuruldu. Kuruluş açıklamasında “Devrim Hareketi bu düzeni yıkma, Türkiye’nin yarınını kurma azim ve kararlılığıyla yola çıkıyor. Türkiye’nin aydınlık yarınlarına inanan tüm yurttaşları bu yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Devrim, Yaşasın Sosyalizm!” ifadelerine yer verdi.