AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’de “İyidere-İkizdere Yolu ve Tünelleri Açılış Töreni”nde açıklamalarda bulundu. Burada İkizdere'de köylülerin direnişini hedef alan Erdoğan, "Türkiye’nin değişik yerlerinden ne kadar sol varsa, komünist varsa alıp buraya getiriyorlar. Siz bizim önümüzü kesemezsiniz" dedi.

"KUZEYİ VE GÜNEYİ BİRLEŞTİRECEĞİZ"

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Kış aylarında zorlukların yaşandığı bu bölge güvenli, konforlu, hesaplı bir sürüşle geçilebilecektir. Yaklaşık 31 kilometresini bugün hizmete alıyoruz, kalanı da kısa sürede trafiğe açılacaktır. İyidere Lojistik Limanı ile de çok sayıda firma bölgede üretim ve lojistik faaliyetine başlayacaktır. Yarın da tünelimizin açılışı ile kuzeyi ile güneyini birleştireceğiz. Yarın açılışını yapacağımız bu eserin de şimdiden şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.

"AVRUPA'DA SEL FELAKETLERİ SONRASI HİÇBİR ALTYAPI ÇALIŞMADI"

Ülkemizin altyapı projeleri bakımından en zor bölgesi olan Karadeniz’i adım adım hak ettiği eserlere, hizmetlere kavuşturuyoruz. Afetlere karşı da etkin bir mücadele yürütüyoruz. Bütün yaşanan sel felaketlerinin yol açtığı hasarları kısa sürede ortadan kaldırdık. Büyük yıkımların yaşandığı ilçelerimizi yeni baştan inşa ederek insanımıza sahipsiz olmadığını gösteriyoruz. Kastamonu ve Sinop’ta da inşallah bir yıla kadar tüm bu çalışmaları tamamlamış olacağız. Avrupa’da sel felaketlerinden aylar geçmesine rağmen hala hiçbir altyapının çalışmadığını sizler de televizyonlardan duyuyorsunuz.

İKİZDERE DİRENİŞİ'Nİ HEDEF ALDI: "SİZ BİZİM ÖNÜMÜZÜ KESEMEYECEKSİNİZ"

Birileri biz bu adımları atarken acaba nasıl bunların önünü keseriz diye buralara geliyor. Bunlarda ar, haya yok. Bir dikili taşınız olsun be. Var mı bunların bir dikili taşı? Yok. İkizdere’de lojistik tesislerini yapıyoruz, bunlar Ankara’dan geliyorlar, durdurmak için gayret sarf ediyorlar. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ne kadar sol varsa, komünist varsa alıp buraya geliyorlar. Siz bizim önümüzü kesemeyeceksiniz. Biz bu tesisleri, yolları yapacağız. Sizin gücünüz bunların önünü kesmeye yetmez.

‘GEREKEN DERSİ VERECEKSİNİZ’

‘Biliyorsunuz bunlar hep medeni oluşumuzun alametidir. Yol medeniyettir, bu da bize aittir. Bu tünelleri, bu yolları bu kadro gerçekleştirdi. Bu kadroda emeği olanlar, Binali kardeşim olsun, Adil kardeşim olsun hepsi çok büyük emekler verdiler. Daha iyi olacak. Bunlar Bay Kemal’i, Meral’i, bunların bu derdi yok. Bunlar gelip yol kesmeye çalışıyor. Bunlara da gereken dersi verdiniz, vereceksiniz biliyorum.”