Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasında 'Ayrıştırma Usullerinin' ele alındığı teknik toplantı sona erdi.3'sü yapılan toplantıda da sonuç çıkmadı. Bir sonraki toplantının 2 gün sonra yapılması planlanıyor.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), NATO Karargahı'nda Türkiye ve Yunanistan askeri heyetleri arasında teknik toplantının yapıldığını duyurdu. Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasında "Ayrıştırma Usullerinin" ele alındığı NATO Karargahındaki teknik toplantı yapıldı. Bir sonraki toplantının 17 Eylül 2020'de yapılması planlanıyor. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasında "Ayrıştırma Usullerinin" ele alındığı NATO Karargahı'nda bugün yapılan teknik toplantının sona erdiği belirtildi.

SONRAKİ TOPLANTI 17 EYLÜL'DE

Açıklamada, "Bir sonraki toplantının 17 Eylül 2020 tarihinde icra edilmesi planlanmaktadır" ifadesine yer verildi. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in görüşmesi sonrası Türkiye ile Yunanistan askeri heyetleri arasında Doğu Akdeniz'deki son durumun ele alınması kararlaştırılmıştı. Üçüncüsü gerçekleştirilen toplantıyla NATO üyesi iki ülkenin karşı karşıya gelmesinin engellenmesi ve bölgede gerilimin azaltılması amaçlanıyor.

İLK TOPLANTI 10 EYLÜL'DE GERÇEKLEŞMİŞTİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg arasındaki görüşme sonrasında NATO Karargahı’nda Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasında toplantı yapılması kararlaştırılmıştı. Bu kapsamda Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasında “ayrıştırma usullerinin” görüşüldüğü toplantıların ilki 10 Eylül’de, NATO Karargahı’nda gerçekleştirildi.