Türkiye ile Mısır arasında ilişkilerin normalleştirilmesi için ilk adımlar atılıyor. Mısır Dışişleri Bakanlığı, 5-6 Mayıs'ta Türkiye’den gelen heyetle Kahire'de siyasi istişarelerde bulunulacağını duyurdu.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, siyasi istişarelerin, Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Hamdi Sanad Loza'nın başkanlıklarında yapılacağı kaydedildi. Açıklamada, “İstikşafi görüşmeler iki ülke arasındaki ilişkilerin ikili düzeyde ve bölgesel bağlamda normalleşmesine yol açabilecek gerekli adımlar üzerinde odaklanacaktır.” ifadelerine yer verildi.

ÇAVUŞOĞLU AÇIKLAMIŞTI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 15 Nisan'da katıldığı canlı yayında, Türkiye ve Mısır arasında, önce istihbaratlar arasında açılan kanalın, dışişleri bakanlıkları aracılığıyla devam etmesi konusunda mutabık olunduğunu ifade etmişti. Çavuşoğlu, “Mısır Türkiye'den bir heyeti davet etti. Mayıs başında bir heyet Mısır'a gidecek” demişti. Çavuşoğlu, daha sonra kendisinin de Mısırlı mevkidaşıyla görüşebileceğini ifade etmişti.