Türkiye, yayınladığı Navtex duyurusuyla Barbaros Hayrettin Paşa sismik gemisi ile Kıbrıs adası ile Suriye ve Lübnan kıyıları arasında kalan bölgede çalışma yapacağını duyurdu.

Türkiye, Barbaros Hayreddin Paşa, M/V Tanux-1 VE R/V Apollo Moon isimli gemiler ile Kıbrıs'ın doğusunda kalan bölgede sismik araştırma yapacağını, Navtex üzerinden denizcilere duyurdu. Türkiye, duyuru ile Kıbrıs Adası'nın güneydoğu ve doğu kıyıları ile Suriye-Lübnan kıyıları arasında kalan bölgeyi giriş çıkışlara yasakladı.

YUNANİSTAN İLE İLİŞKİLER GERİLMİŞTİ

Türkiye geçen hafta Meis Adası ile Rodos Adası arasında kalan bölgede Navtex ilan etmiş, iki ülke arasında ilişkiler gerilmiş, Türkiye daha sonra geri adım atarak Navtex ilanını geri çekmişti. Tam da bu gelişme sırasında Yunanistan'ın izniyle ABD, Trakya'da silahsızlandırılmış olan Dedeağaç bölgesinde askeri üs açmıştı. https://dokuz8haber.net/gundem/turkiye-navtex-ilan-etti-akdenizde-sicak-saatler-yunan-ordusu-alarmda/ https://dokuz8haber.net/dunya/dogu-akdenizde-dogal-gaz-arama-calismalari-askiya-alindi/ https://dokuz8haber.net/dunya/yunanistan-dedeagac-bolgesinde-abdye-us-verdi/