Şenol Güneş ile yolların ayrılmasının ardından yeni teknik direktör arayışına başlayan federasyon yetkilileri, Kuntz isminde karar kıldı. A Milli Takım sorumlusu Hamit Altıntop’un kararı ile başlayan görüşmelerde sona yaklaşıldı.  

KUNTZ İSTANBUL'A GELDİ

İstanbul’a gelen 58 yaşındaki çalıştırıcı ile kısa süre içinde resmi sözleşmeyi imzalayacak. Güneş sonrası ilk olarak Okan Buruk ile anlaşan futbol federasyonu, Hamit Altıntop’un göreve gelmesinin ardından farklı arayışlara başlamıştı.

BİR SEZON BEŞİKTAŞ'TA OYNAMIŞTI

58 yaşındaki çalıştırıcı, 2016 yılından bu yana Almanya U21 Milli Takımı'nı çalıştırıyordu. Kuntz, görev süresi boyunca iki Avrupa şampiyonluğu kazandırmıştı. Stefan Kuntz ile Türkiye'nin yolları ilk olarak 1995 yılında kesişmişti. Temmuz ayında Kaiserslautern'den ayrılan deneyimli oyuncu, Beşiktaş'ın yolunu tutmuş ve bir sezon boyunca siyah-beyazlı formayı terletmişti. 

2021 OLİMPİYAT OYUNLARI'NDA ALMANYA'NIN BAŞINDAYDI

2021 yazında Olimpiyat Oyunları'nda Almanya'nın başında yer alan tecrübeli teknik adam, resmi sözleşmeye imza atılması halinde ilk kez ülkesi dışında antrenörlük yapacak.