TVHB Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerin ardından bölgede bulunan sokak hayvanları, arama kurtarma köpekleri, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için mama ve tıbbı destek sağladıklarını açıkladı.

"ÇOK SAYIDA MESLEKTAŞIMIZ ARAMA KURTARMA EKİPLERİYLE BİRLİKTE ÇALIŞIYOR"

Arslan ANKA Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"Türk Veteriner Hekimliği Birliği olarak, deprem bölgesindeki hayvanlar için destek çalışmaları yürütüyoruz. Oradaki hayvanlara ilişkin de çok sorun yaşanıyordu. Orada çok sayıda veteriner hekimimiz var, bazı birimler oluşturduk. Aynı zamanda Kızılay'la da iş birliği halindeyiz. Hem sokak hayvanlarına hem de enkazdan çıkarılan hayvanlara tedavi yardımları yapılıyor. Ayrıca yetiştiricinin elindeki küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar arasında da yaralananlar var. Ahırlar ve ağıllar yıkıldığı için oralarda da sorunlar var. Talep geldikçe gidip müdahil oluyoruz. Dünyanın çeşitli yerlerinden gelen arama kurtarma köpekleri var, onlar da yaralandığında tedavi ediyoruz. Farklı şehirlerde sabit yerler kurup oralara mama, tıbbı ilaçlar ve malzemeler koyuyoruz. Bununla ilgili Türkiye'nin her yerinden giden gönüllü veteriner hekimlerle organize oluyoruz. Çok sayıda meslektaşımız arama kurtarma ekipleriyle birlikte çalışıyor." 

DESTEK HATLARI VE YARDIM ALINABİLECEK NOKTALAR

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Arslan, deprem bölgesindeki yaralı ve ihtiyaç sahibi hayvanlar için başvurulacak yerler ve destek hatlarını da paylaştı. Bunlar şöyle:

Kahramanmaraş: Belediye Barınağı 

Adana: Özel muayenehanelerin tamamı

Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya, Adıyaman, Şanlı Urfa ve Kilis için, 05396546480

Kuru mama yönlendirme Veteriner Hekim Ender Er: 0532 062 3234 

Arama Kurtarma Köpekleri yaralanma acil destek TVHB Kriz Masası: 05396546480