Türk Psikologlar Derneği, İstanbul Üniversitesi bünyesinde açılması planlanan açık öğretim psikoloji bölümü için mücadele çağrısı yaptı.

Psikoloji bölümünün İstanbul Üniversitesi tarafından açık öğretim programına alınmasın tepki gösteren Türk Psikologlar Derneği mücadele çağrısı yaptı.

NELER YAPABİLİRSİNİZ?

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'nde Psikoloji Bölümü Lisans Programı'nın açılması girişimine karşı mücadele eden Türk Psikologlar Derneği bir çağrı yayınladı. Girişimi engellemek isteyenlere yönelik yapılan çağrıda farklı mücadele araçlarından bahsedildi. TPD'nin sosyal medyadan yaptığı çağrıya göre, açık öğretimde psikoloji bölümünün açılmasını istemeyenler, şunları yapabilir: "1. Adınız, mezun olduğunuz okul ve "psikoloji açık öğretimde olmaz çünkü ..." ifadesi ile başlayan ve kendi cümlelerinizle devam eden 10-15 saniyelik kısa videonuzu acı[email protected] adresine göndermek. 2. #açıköğretimdepsikolojiolmaz #psikolojieğitimiörgünolmalı etiketlerini kullanarak sürece ilişkin kendi sosyal medya hesaplarınızdan paylaşım yapmak. 3. Türk Psikologlar Derneği'nin oluşturduğu bu anketi doldurarak."