Türk vatandaşlarının ülkeden tahliyesine yönelik çalışmaların tamamlanmasının ardından Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda görevli Türk askerinin tahliyesine başlandı.

İlk olarak Türk Hava Kuvvetlerine ait nakliye uçağıyla Kabil'den Pakistan'ın başkenti İslamabad'a giden Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, daha sonra buradan Türk Hava Yollarının TK 6889 seferiyle Ankara'ya hareket etti.

İLK ASKER KAFİLESİ GELDİ

İçinde 345 yolcunun bulunduğu uçak, saat 11.45'te Esenboğa Havalimanı'na indi.

Türk Hava Yolları (THY), Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Afganistan'dan tahliyesine karar verilen Türk askerlerini taşıyan ilk tahliye uçağının Pakistan'ın başkenti İslamabad'dan havalandığını duyurdu. 

THY'nin 345 yolcu taşıyan TK6889 sefer sayılı uçağı, Ankara Esenboğa Havalimanı'na saat 11.45'te iniş yapacağı daha sonra İstanbul'a devam edeceği belirtildi.

Öte yandan bugün planlanan bir uçuş daha olduğu öğrenildi.

Afganistan'dan Türkiye'ye direkt uçuş olmayacağı belirtilirken, Özbekistan, Tacikistan ya da Pakistan üzerinden Türkiye'ye gelineceği kaydedildi. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türk askerinin Afganistan'dan tahliye operasyonunun 24 ya da 36 saat içerisinde tamamlanacağını söylemişti. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da, askerlerin Afganistan'dan tahliyesine başlandığını belirterek, "İntikal faaliyetlerini en kısa zamanda tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.