Çocuk Kültür Sanat Merkezi için ön kayıtlar başladı. Kayıtlar, 10 Şubat Cuma gününe kadar devam edecek. Merkezde ders başı ise 13 Şubat Pazartesi günü yapılacak. Ön kayıtlar, Turgutlu Belediyesi Hizmet Binası 7'inci katında yer alan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nde 09:00-12:30 ile 13:30-17:00 saatleri arasında alınacak. 

Merkezle birlikte eğitimin her kademesinde fırsat eşitliğinin sağlandığını ve bu projeyle bir ilki yaşama geçirdiklerini belirten Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, şunları söyledi:

“Turgutlu Belediyesi olarak okul öncesinden başlayıp üniversiteye kadar eğitimin her kademesinde fırsat eşitliğini sağlamak en büyük amacımızdı. Mustafa Kemal Mahallesi'ne kazandırdığımız Çocuk Kültür Sanat Merkezimiz ile bu amacımızı gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu merkezimiz aracılığıyla aydınlık yarınlarımız, umudumuz olan çocuklarımızın kaliteli ve nitelikli eğitim alarak kendilerini her alanda en iyi şekilde yetiştirebilmelerine imkan sağlayacağız. Bununla birlikte ‘ilk’lerin belediyesi olma yolunda bir adım daha atarak okul öncesi eğitimi ücretsiz yaparak ve maddi durumu yeterli olmayan ailelerimizin çocuklarına öncelik tanıyarak tüm Türkiye’ye örnek olacağız. Çocuk Kültür Sanat Merkezimizin şimdiden Turgutlumuza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

Okul öncesi eğitimle birlikte İngilizce, jimnastik, drama, el sanatları, müzik gibi kursların yer alacağı merkezde, 3 ila 5 yaş aralığındaki çocuklar, yarı veya tam zamanlı olarak eğitim görme imkanına sahip olacak. Çocuk Kültür Sanat Merkezi'nde verilecek okul öncesi eğitim ücretsiz olacak. Kayıt aşamasında sosyo-ekonomik durumu kötü olan, geliri olmayan ve mevsimlik işçi olarak çalışan ailelerin çocuklarına öncelik verilecek.