Turgutlu Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projelerinden biri olan, Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Dosteli Kıyafet Yıkama ve Teslim Merkezleri, yardım elini ihtiyaç sahiplerine uzatıyor. Kent genelinde 3 şube 70 kumbarayla hizmet veren merkezler aracılığıyla hayırseverlerin bağışladığı kıyafet, ayakkabı, oyuncak, mutfak ve ev eşyaları dar gelirli vatandaşlara ücretsiz teslim ediliyor. Böylece maddi durumu yeterli olmayan vatandaşların ihtiyacı karşılanmış oluyor. Dosteli Kıyafet Yıkama ve Teslim Merkezleri aracılığıyla 2022 yılında 1948 hanenin ve 7264 kişinin yüzü güldü.

ÇÖLYAK HASTALARINA ÖZEL HİZMET

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, çölyak hastalarının temel ihtiyaçlarının başında gelen glütensiz ekmekleri her hafta ücretsiz olarak ulaştırıyor.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından yıl boyunca 50 bin adet glütensiz ekmek çölyak hastalığıyla mücadele eden bireylere teslim edildi.

YARDIMLAŞMANIN GÜZEL ÖRNEKLERİ

Aşevi ve Hayır Merkezi aracılığıyla 364 haneye ve 832 kişiye günlük olarak sıcak yemek ve ekmek ulaştırıldı. Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ayrıca 2022 yılı içerisinde 5000 adet erzak ve 500 adet un yardımıyla ihtiyaç sahiplerine destek oldu.

ULAŞIM HİZMETLERİNDE DE VATANDAŞIN YANINDA

İyi günde olduğu gibi acılı günlerde de vatandaşları yalnız bırakmayan Turgutlu Belediyesi, dini bayramlarda Turgutlulular'ın kabristan ziyaretlerini rahatça yapabilmeleri için ücretsiz ring seferleri düzenliyor. Kent genelinde okullar, hastaneler başta olmak üzere kurum ve kuruluşlara 311 adet minibüs ve otobüs tahsisi de yaptı.

ENGELSİZ YAŞAM ARACIYLA ENGELLER KALDIRILDI

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak adına hizmete sunduğu Engelsiz Yaşam Aracı, 2022 yılında yaklaşık 75 bin kilometrelik ulaşım hizmeti vererek tüm engelleri ortadan kaldırdı. Hem şehir içi hem de şehir dışı yolculuklarında 550 ailenin ulaşımı sağlandı. Turgutlu Belediyesi, 25 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye yardımında bulundu bununla birlikte akülü araçların bakım ve onarım hizmetini de gerçekleştirdi.

KÜLTÜR SANAT UNUTULMADI

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Kent Müzesi’ni 2022 yılında 16850 kişi ziyaret etti. Kent Müzesi tarafından 2 adet kitap basıldı ve 7 adet belgesel çekildi. Turgutlu’nun tarihine uzanan kapısı olan Turgutlu Kent Müzesi’nde gerçekleştirilen 'Müze Sohbetleri' kapsamında 14 program izleyicilerin beğenisine sunuldu.

SPOR KENTİ TURGUTLU

Turgutlu Belediyesi “Sporla Büyüyen Gençlik” projesi kapsamında gençleri sporla buluşturdu. 2022 yılı yaz ve kış kurslarında 1174 çocuk ve genç, spor ve eğlencenin tadını çıkardı. Manisa’nın tek kadın basketbol takımı olan Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde, Turgutlu Belediyesi Kadın Voleybol Takımı ise TVF Kadınlar 2. Ligi’nde kenti temsil etmeyi sürdürüyor.

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Dağcılık Akademisi, her yaştan vatandaşa doğayı koruma bilincini oluşturmak ve doğanın güzelliklerine dikkat çekmek amacıyla her hafta farklı rotalarda yürüyüş etkinlikleri düzenlemeye devam ediyor. TURBELDAK’ın 2022 yılında gerçekleştirdiği 32 yürüyüş etkinliğine 1120 kişi katılım sağladı. Kentte faaliyet gösteren 15 amatör spor kulüplerine ise 450 bin TL maddi destek ve ayni yardımda bulunuldu.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunun Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “Turgutlu Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin ne demek olduğunu ortaya koyduğumuz çalışmalarımızla gösteriyoruz. Bu kapsamda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz örnek projelere imza attı. Sosyal sorumluluk projelerinden, kültürel yaşama, sanata ve spora önem verildi. Hemşehrilerimizden aldığımız güçle ve memnuniyetle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tüm ekip arkadaşlarıma 2022 yılında göstermiş oldukları gayretli çalışmaları için teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.