Turgutlu Belediyesi, Musacalı Mahallesi’nde yurttaşların ihtiyaçları doğrultusunda kullanabilecekleri bir alanı kamulaştırdı. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Başkan Yardımcısı Evren Erbaş, İmar ve Şehircilik Müdürü Hale Bozdemir ile birlikte söz konusu alanın tapusunu, Musacalı Mahalle Muhtarı Sait Sezgi’ye teslim etti. Musacalı Mahallesi’ne kazandırılan alan, mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerde kullanılacak.

Kamulaştırma hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Akın, şunları söyledi:

“Muhtarımız bizlere Musacalı Mahalle’mizin sorunlarını sürekli aktarıyordu. Bizler de kendisinden yer bulmasını, bulduğu yerin kamulaştırmasını yapacağımızı söylemiştik. Yaklaşık 2 bin 400 metrekarelik alanın bugün itibarıyla parasını ödemiş, kamulaştırmasını yapmış bulunuyoruz. Musacalı Mahalle’mizin sorunlarını çözebilecek bir alan. Düğün salonu, kantar, meyve alım satım merkezi olarak kullanabileceğimiz bir alan. Tapusunu da muhtarımıza teslim ettik. Bu alan artık Musacalı Mahallesi’nin malıdır. Söz verdiğimiz gibi; biz belediyemize ait hiçbir yeri satmadan kamulaştırmalar yapmaya devam ediyoruz. En kısa zamanda da Musacalı Mahalle’mize verdiğimiz sözleri tutacağız. Burada bir düğün salonu, meyve alım satım ve kantar yeri olacak. Hemşehrilerimize bu hizmetleri en kısa sürede sunacağız. Hayırlı ve uğurlu olsun.”

Musacalı Mahalle Muhtarı Sait Sezgi ise “Böyle bir yere ihtiyacımız vardı. Başkanımız arazimizi aldı, kamulaştırdı. Düğün yeri alanı, meyve alım satım yeri ve kantar kurma gibi ihtiyaçlarımız vardı. Bu sorunumuz giderildi. Başkan’ımızdan Allah razı olsun, daima arkasındayız. Vesile olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.