Geçen hafta İzmit Belediyespor’u 72-67 yenerek TKBL’de oynamayı garantileyen Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, son haftadaki maçında Emlak Konut Gelişim’i 69-62 mağlup ederek sezonu galibiyetle noktaladı. 

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, eşi Sabriye Akın, kızı Gülce Akın, Turgutlu Belediyespor Başkanı ve Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, eşi Nazan Honaz, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Mithat Erden, Meclis Üyesi İbrahim Gökdere, Turgutlu Belediyespor Yönetim Kurulu Üyeleri Emrah Kanık, Hale Bozdemir, Orhan Mert maçı tribünden takip ederek takımı son maçında da yalnız bırakmadı.

TKBL’de sezonun son mücadelesini kazanan Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı oyuncuları ve teknik ekibi için iftar yemeği düzenlendi. Orta Park Restoran’daki iftar yemeği programında oyuncular ve teknik ekip, kendilerine desteklerinden dolayı Başkan Akın’a ve Fırat Honaz’a teşekkür etti.

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı'nın kurulma amacının kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak olduğunun altını çizen Akın, şunları kaydetti:

“Bizim iş sezon boyunca tersten işledi. Hep son periyotlarda kaybettik sonra son maçlarda kazanmaya başladık. Son periyotlarda kaybetmeseydik play-off hedefine yaklaşmış olacaktık. Ciddi bir sakatlık olmadan sezonu tamamlamış olmak en çok sevindiğimiz nokta oldu. 2019 yılında seçimi kazandıktan sonra bu takımı kurduk. TKBL’deki ikinci sezonumuz. Turgutlu Belediyesi olarak Manisa’da tek kadın basketbol takımı olan biziz. Bundan da övünerek her yerde bahsediyoruz. Bu takımı kurarken yola çıkış amacımız da kadına yönelik şiddete karşı farkındalığın artırılması yönündeydi. Dördüncü yılın sonunda bunu başardığımıza inanıyoruz. Yöneticilerimize, teknik ekibimize, oyuncularımıza bugüne kadar gösterdikleri mücadele için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki sürecin tüm güzellikleri getirmesini diliyorum.”

Programda yaptığı konuşmayla sezonu değerlendiren Turgutlu Belediyespor Başkanı ve Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, şöyle konuştu:

“İki sezon KKBL’de, iki sezondur da TKBL’de oynadık. Her zaman aile olmaya çalışıyorduk. Her şey şampiyonluk değil, kazanamasak da mutlu olmak önemli. Sezona farklı hedeflerle başlamıştık. İyi bir takım kurduğumuzu, sezonu ilk dörtte bitirebileceğimizi düşünüyorduk ama bazı şanssızlıklar yaşadık. Play-off oynayamasak bile ligdeyiz, hedefimizde kaldık. Önümüzdeki sene TKBL’de devam edeceğiz. Teknik ekibimize ve oyuncularımıza emekleri için teşekkür ediyorum.”

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı baş antrenörü Kaan Artun ise “Biz burada bir takımdan çok aile olmaya çalıştık. Aslında bunun mücadelesini verdik. Maçlar kazandık, kaybettik ama hep beraber savaş verdik. Sonunu da güzel getirdiğimize inanıyorum. Son birkaç haftadır oynadığımız güzel bir basketbol var. Elimizden geleni yaparak sezonu da galibiyetle bitirmek istedik. Ne mutlu bize ki bunu da başardık” dedi.