Başkan Akın, Meclis Toplantısı’nda geçen aylarda Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ile yaptığı görüşmede gündeme gelen Ergenekon Kavşağı ile ilgili gelişmelerin son durumu hakkında bilgi verdi. Yapılan görüşmenin ardından Vali Karadeniz’in İzmir Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’ne Ergenekon Kavşağı’nın yatırım programına alınması için bir talep yazısında bulunduğunu aktaran Akın, söz konusu yazıya istinaden Turgutlu Belediyesi tarafından Ergenekon Kavşağı ile ilgili projelerin incelenmesi için İzmir Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’ne teslim edildiğini aktardı. 

Turgutlu Belediyesi’nin, Ergenekon Kavşağı ile ilgili çözüm ortağı olacağının taahhüdünde bulunduğunu söyleyen Akın, şunları söyledi:

“Ergenekon Kavşağı’nın yapımında Turgutlu Belediyesi olarak çözüm ortağı olacağımızın taahhüdünde bulunduk. Bizim için güzel bir gelişme. Mevcut, kangren haline gelmiş bir sorun. Çözümüyle ilgili ciddi bir adım olduğunu düşünüyoruz. Karayollarına, Belediye olarak da katkıda bulunmanın taahhüdünde tekrar bulunduk. Samimiyetimizi ortaya koyduk, bunu samimiyetin ötesine taşıdık, yazılı belgeye döktük. Çözüm ortağı konusunda taahhüdümüz var. Bu konuda Cumhur İttifakı’ndaki arkadaşlarımıza da bir görev düşüyorsa destek olurlarsa seviniriz. Ergenekon Kavşağı ile ilgili görev almak isteyen arkadaşımız olursa birlikte çalışmaya hazırız.”

Aralık ayı Meclis Toplantısı’nda TOSB’ye inşa edilmesi planlanan atık su arıtma tesisi projesi hakkındaki gelişmeler de paylaşıldı. Konuya ilişkin Akın, “Atık su arıtma tesisi, 2023 yılının ilk çeyreğinde ihalesi yapılmış noktaya gelecek. 265 milyon TL kredisi de hazır, projemiz de onay aldı. Bu da bizim için, özellikle benim için en çok sevindiğim projelerden bir tanesi. Ergenekon Kavşağı ve atık su arıtma tesisi projelerinde emeği geçen herkese bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah hızlı bir şekilde sonuca ulaşırız” diye konuştu.