İş dünyasındaki isimlerle bir araya gelen aynı zamanda Müteşebbis Heyet Başkan Vekili olan Başkan Akın, organize sanayi bölgesinde artan yatırımların altını çizerek yönetim kurulu ile birlikte Turgutlu’nun marka değerine kısa sürede önemli katkılar sağladıklarını söyledi. Başkan Akın, ”Artık Turgutlu kabına sığmıyor, her anlamda büyüyen Turgutlu üreticinin cazibe merkezine dönüştü. Turgutlu ve Turgutlu OSB artık emin ellerde” dedi.
Düzenlenen toplantıya, Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hami Özer, Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyeleri ve iş insanları katıldı.
"TURGUTLU KABINA SIĞMIYOR"
Kamulaştırmalarla ilgili mesafe kaydedildiğini dile getiren Başkan Akın, "Turgutlu ve Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi artık kabına sığmaz oldu. Üretim kapasitesi her gün artıyor, istihdam artıyor. Artık üreticimiz üretim yaptığı alanlara sığmıyor. Gelişiyor ve geliştiriyoruz, üreticinin yanında olarak istihdama direkt olarak katkı sağlıyoruz. Yeni yönetim kurulumuz ile belediyemizin güçlerini birleştirerek kentimize yakışan organize sanayi bölgesini her gün daha da güçlendiriyoruz" dedi.
"OSB'Yİ 0 TL İLE TESLİM ALDIK, 25 MİLYON TL İLE TESLİM ETTİK"
Turgutlu 1. Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulunu kanun gereği iş adamlarına devrettiklerini aktaran Başkan Akın, şöyle devam etti:
“Kasayı 0 TL ile devraldık, OSB kasasını 25 milyon TL olarak yeni yönetime devrettik. Yönetimi devrederken Turgutlu’nun emin ellerde olacağına inancımız tamdı ve bugün gelinen durumda bunun göstergesi. Kanunsuz, iltimaslı tek bir işlem yapılmadan, tek odağımız üretim olan bir organize sanayi bölgesi oluşturduk. İş adamlarımızın ilçe ve ülke ekonomisine katkılarından dolayı her türlü kolaylığı gösterdik, tamamen faaliyete geçen işletmelere ruhsatlarını verdik. Daha sonra genel kurul yaptık, iş adamlarımız genel kurulda bizle çalışmaktan ve birlikte iş yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. İş adamlarımız müteşebbis heyeti ile yola devam etmenin hem ekonomiye hem de istihdama katkı sağlayacağını ifade ettiler, biz de görevden kaçmadık ve tamamen organize yönetimini bırakmadık. Turgutlu Belediyesi olarak yönetimde bir temsilciyle, müteşebbis heyetinde 4 meclis üyemiz ile temsil ediliyoruz. Gururla söylüyorum, kasamızda 25 milyon TL ile görevi teslim ettik.
"RANT İÇİN DEĞİL ÜRETİM İÇİN KOLLARI SIVADIK"
Göreve geldiğimiz günden bu yana organize sanayi bölgemizde ciddi ve kayda değer gelişmelere imza attık. Eksiklerimizi biliyorduk, dersimize çalışmıştık. Rant sağlamak için değil değer katmak, üretimi arttırmak için kolları sıvadık. İş dünyamız ile bağlarımızı güçlendirdik. İş insanlarımızla bir araya gelerek Turgutlu’muz için yol kat ettik.
"ÖNCEKİ DÖNEM CAMİ ARAZİSİ SATILMIŞ"
Toplantımızda gündemimize geldi, cami sorunu yaşanıyor, sosyal tesis çalışmaları sürüyor. Turgutlu Organize Sanayi Bölgesinde bizden önceki dönemde ifade etmek bile çok acı, cami alanı olarak ayrılan bölge satılmış. Biz yer kazandırmak, üretim kapasitesini arttırmak için yönetim kurulumuzla birlikte yoğun mesai harcarken cami alanı gibi yerlerin satıldığına şahit olduk."
“GELİŞİME, ÜRETİME ENGEL OLUNMUŞ, ALT YAPI GÖRMEZDEN GELİNMİŞ”
Organize Sanayi Bölgesi'nin yatırımlarına devam ettiğini ve projeler geliştirdiğini vurgulayan Başkan Akın, şunları söyledi:
"Daha önceki dönemlerde gelişime, üretime mani olunmuş. Tahsis edilen arazilerde yıllarca inşaat çalışması yapılmamış. Üretim için değil, rant için her şey göz ardı edilmiş. Atık su arıtma tesisi inşa edilecek, projelendirildi ve 2023 yatırım planına alındı. Tam 260 Milyon TL’lik bir yatırım yapılıyor. Bizden önce kimse atık su tesisi var mı yok mu bakmamış bile. Üretirken, doğamızı ve çevremizi koruyoruz. Atık su arıtma tesisi konusunda daha önce bir çalışma, bir fizibilite yapılmamış. Bizler yeni yönetimimizle birlikte bu tesisin hayata geçmesine büyük önem verdik. Yer altı sularımızı, akan derelerimizi kirletmek doğaya yapacağımız en büyük kötülük. Bu konuyla ilgili ciddi bir çalışma yürüttük ve sonuca ulaştık. Yıllarca üretim yapan bir organizenin arıtma su tesisine sahip olmaması acı bir durum. Yönetim kurulumuz ile konuyu ele aldık, projelendirdik. Turgutlu OSB 260 Milyon TL’lik bir destek aldı. Çalışınca, üretince sonuçlarını alıyorsunuz. Kişisel menfaat gütmeden, istihdam için çalıştık ve mesai harcadık. Zaman zaman yaşanan su sıkıntısını 1000 tonluk su deposu ihalesine çıkarak aştık. Doğalgaz ve elektrik alt yapılarında iyileştirmeler yaptık."
“RUHSAT İPTALLERİ YAPIP, YATIRIMCIYI MÜTEŞEBBİS HEYETİNE DAHİL ETMEMİŞLER”
Başkan Akın, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
"Devir aldığımız dönemde organize sanayi sitemizin kasasında para yoktu, aynı zamanda 99 parselde oluşan sanayi bölgemizde mevzuat gereği 3'te 1'lik oran yatırımcıyı geçtiğinde yatırımcıyı müteşebbis heyetine davet ediyorsunuz. Önceki dönemde ruhsat iptalleri yaparak bunun yönetmeliğe aykırı bir uygulama olduğunu gördük. Yatırımcı arkadaşlarımız ruhsat iptalleri ile ilgili davalar açmışlar, davalarını kazanmışlar. Yatırımcılarımız ve bakanlık kanadıyla görüşmeler yaptık ve ruhsatlarını iade ettik.”