Baroların yapısını değiştirmeyi öngören çoklu baro sistemini getirmeyi amaçlayan yasa tasarısına ilişkin barolar, insan hakları savunucuları ve muhalefetin tepkisi sürerken AKP'nin ise tasarıya karşı savunuculuğu devam ediyor

AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan, baroların büyük tepkisini çeken düzenlemeyi savunurken, 'Hep ifade ettik; derdimiz barolarda daha özgürlükçü, örgütlenme hürriyetine, fikir hürriyetine imkan tanınması ve barolar birliğinde eşit temsilin sağlanması' dedi.

"DERDİMİZ BAROLARI DAHA ÖZGÜRLÜKÇÜ HALE GETİRMEK"

AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan, TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşmelerine başlanacak barolarla ilgili düzenlemeye ilişkin açıklamada bulundu. Turan, baro düzenlemesine karşı tepkilere ilişkin, "Hep ifade ettik; derdimiz barolarda daha özgürlükçü, örgütlenme hürriyetine, fikir hürriyetine imkan tanınması ve barolar birliğinde eşit temsilin sağlanması. Ayrıca teklif; kılık kıyafet serbestisi, avukat yargılamalarının istinaftan Yargıtay'a taşınabilmesi, avukatların ilk 5 yıl kesintilerinin yüzde 50 ile sınırlanması gibi meslektaşlarımız için birçok önemli konuyu da içeriyor" dedi.

BARO VE AVUKATLARIN TEPKİSİ DE SÜRÜYOR

https://twitter.com/dokuz8haber/status/1278646851810365441