Tüpraş, ihtiyacından fazla miktarda parayı dolar mevduatında tutarak zenginleştiği yönünde iddialar ortaya atan Yeni Şafak gazetesine tepki gösterdi.

Tüpraş, Yenişafak tarafından yapılan "Tüpraş'ın dolar oyunu" başlıklı habere tepki gösterdi.

"HAREKETLERİMİZ TAKİP EDİLEBİLİR"

Tüpraş, geçtiğimiz günlerde, "Tüpraş'ın dolar oyunu" başlığıyla bir haber yapan Yeni Şafak'a karşı bir açıklama yaptı. Açıklamada, şirketin tüm hareket dökümünün şeffaf bir şekilde takip edilebileceği belirtilirken, "Tüpraş olarak, döviz kur riski yönetimi politikalarımız çerçevesinde döviz alımlarımız, ham petrol alımlarımız ve yatırımlarımızdan kaynaklanan döviz yükümlülüklerimizi karşılayacak şekilde yönetilmektedir.  Her zaman olduğu gibi en son açıklanan Haziran 2020 sonu bilançomuzda da dövizli varlıklarımız dövizli borçlarımız kadardır. Şirketimizin bu ihtiyaçlarının gerektirdiği miktarın ötesinde döviz mevduatı tuttuğu bilgileri gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

"GÜNLÜK VE HAFTALIK RAPOR PAYLAŞILIYOR"

Şirketin sürekli rapor verdiğine dikkat çekilen açıklamada, "Dövizli varlıklarımızın dövizli borçlarımıza göre durumu tüm finansallarımızla her dönem Kamuyu Aydınlatma Platformunda kamuoyu ile detaylı açıklamalarla paylaşılmaktadır.  Son dönemde artan bilgi talepleri üzerine döviz alım ve satım işlemlerimizin tamamı günlük/haftalık olarak ilgili resmi kurumlarla paylaşılmakta olup gerekli resmi bilgilendirmeler kesintisiz bir şekilde yapılmaktadır. Ayrıca, ay içerisinde yapılan ÖTV tahsilatlarının 40 gün boyunca şirketimiz kullanımında kaldığı haberi de gerçeği yansıtmamakta olup, beyan ve ödemeler ÖTV Kanunu gereğince 15 günde bir yapılmaktadır" ifadeleri kullanıldı. Açıklama, "Zamanlaması, kaynağı ve yayılış şekli bakımından son derece manidar bulduğumuz bu asılsız iddialar karşısında tüm hukuki haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz" denild.