Türkiye'nin alan bakımından en büyük ikinci, ekosistem ve yaban hayatı açısından da en zengin birinci Milli Parkı Munzur Vadisi'nin içinde kalan Fırtına Veli mevkisinde çıkan yangın, tamamen söndürüldü.

Yangına, iki yangın söndürme uçağı ile Orman İşletme Müdürlüğü, AFAD, Doğa Koruma ve Milli Parklar, jandarma, Munzur Arama-Kurtarma, Tunceli ile Ovacık, Pertek, Hozat, Çemişgezek Belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra gönüllülerle birlikte toplam 350 kişiden oluşan ekiple müdahale edildi ve 48 saatlik soğutma çalışmasının ardından tamamen söndürüldü.

10 SAATLİK SOĞUTMA ÇALIŞMASI

DHA'nın aktardığına göre, Aktuluk Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde bilinmeyen nedenle çıkan yangına, Tunceli Belediyesi'ne ait itfaiye aracı, arazöz, emniyet ve jandarmaya ait TOMA ile müdahale edildi. Yangın söndürme helikopteri de bölgeye sevk edildi. Havadan ve karadan yapılan müdahalenin ardından yangın söndürüldü.

Munzur Vadisi Milli Parkı'nda devam eden orman yangınına müdahale edilirken, 2 yangın söndürme helikopteri de bölgeye sevk edildi. Helikopterlerle, yangın bölgesine bir kilometre uzaklıktaki Uzunçayır Baraj Gölü'nden alınan sularla havadan müdahale yapılırken, TOMA ve itfaiye araçlarının karadan müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı, 10 saatlik soğutma çalışmasının ardından söndürüldü.

ROJ DERESİ KONTROL ALTINA ALINDI

Özel güvenlik bölgesi ve sarp olduğu için kara araçları ile müdahale yapılamayan Roj Deresi Mirik Mezrası'ndaki yangın 3 gün boyunca yangın söndürme helikopteriyle ve gönüllülerin müdahaleleriyle kontrol altına alındı. 

Tunceli Valiliği, "Merkez Zel Dağı Kutu Deresi yangını, söndürme helikopterinin sabah erken saatlerden bu yana çalışmasıyla kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları havadan devam ediyor" açıklaması yaptı.

BALPAYAM'DA YANGIN SÜRÜYOR

Pülümür Balpayam bölgesinde 2 gün önce çıkan orman yangını ise devam ediyor. Bölgede 2 yangın söndürme helikopteri müdahalesini sürdürüyor. Karadan da ekipler yangına müdahale etmek için çalışmalarına başladı.