CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 3 Aralık’ta İstanbul’da önemli açıklamalar yapacağı “İkinci Yüzyıla Çağrı” toplantısı öncesinde ANKA Haber Ajansı’na açıklama yaptı.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak toplantı için çalışmalara devam ettiklerini belirten Özkan, toplantıya ilişkin şunları söyledi:

“Jeremy Rifkin, Sayın Genel Başkanımızın endüstri konusundaki başdanışmanlığını yapacak. Bundan sonraki süreçte Jeremy Rifkin ile daha sık görüşeceğiz, konuşacağız. Daron Acemoğlu, Hakan Kara, Refet Gürkaynak, Ufuk Akçiğit hocalarımız; siyaset üstü. Onlar yeni Türkiye’nin inşasına, nelerin yanlış, nelerin doğru olduğuna dair bilgilerini bizimle paylaşacaklar. Bundan sonra da paylaşmaya devam edecekler. Ama onlar bizim danışmanımız değiller. Partimizin danışman kadrosunda yer almıyorlar. Onlar, dünya çapında kendi yarattıkları görüşleriyle çok ünlü isimler. O ünlü isimler de programa katılarak bilgilerini, görgülerini bizimle paylaşacaklar. Bundan sonraki süreçte de bu devam edecek.

Bizden kimler var? Bizden, Sayın Genel Başkanımızın sunumu dışında; Faik Öztrak, Hacer Foggo, Selin Sayek Böke hocalarımız yer alacaklar. Onlar da partimizin görüşlerini dile getirecekler.

‘Ne olacak, bundan sonrasında ne düşünüyorsunuz, yani bu sunum Türkiye’de neye yol açacak’ diye sorarsanız, bu sunum sonrasında Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bunu inanarak söylüyorum. Türkiye; kaybettiği bütün zamanları, bundan sonraki gelişimi bu vizyon belgesiyle beraber yeniden kazanacak.

Bu toplantı ile CHP; önümüzdeki yüzyılları nasıl yakalayacağımızı, Türkiye’yi muasır medeniyete taşıyacak vizyon belgemizin ne olacağını açıklayacak. Türkiye’yi bu karanlık dönemden, bu buhrandan çıkışın ana hatlarını; yol haritamızı açıklamış olacağız.

Vizyon belgemiz; muasır medeniyeti yakalamak, gelişmiş ülkelerle bir düzeye gelmek; onlarla işbirliği, onlarla birlikte hareket ederek, dünyanın gelişmiş ülkeleri arasına Türkiye’nin nasıl girebileceğinin; bilimde, endüstride, teknolojide, ekonomide, sağlıkta, insan haklarında, hayvan haklarında… Yaşamın her alanında Türkiye’yi çağdaş ülkelerle birlikte, onlarla rekabet edebilir, onları geçer hale nasıl getireceğimizin yol haritasını içeriyor.”