İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Barış ve İletişim Derneği tarafından ‘Barışa Ömür Boyu Emek Ödülü’ne layık görüldü. 

Ege Barış ve İletişim Derneği tarafından ilki 2019’da verilen Barışa Ömür Boyu Emek Ödülü, bu yıl İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e verildi. Başkan Tunç Soyer; çoğulcu, demokratik ve barışçı belediyecilik uygulamaları, barışı Akdeniz ölçeğinde genişletmeye dönük çabaları, Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı Ege’de kalıcı barış çalışmaları, yaşamı boyunca sürdürdüğü doğayla barışık, çevre ve insan haklarına saygılı kimliği nedeniyle ödüle layık görüldü. Ege Barış ve İletişim Derneği Başkanı Bülent Tanık, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Başkan Tunç Soyer’i makamında ziyaret ederek ödülünü takdim etti.

TANIK: BARIŞA KATKILARINIZ İÇİN SİZE BU ÖDÜLÜ TAKDİM EDİYORUZ

Bülent Tanık, “Bu ödülü birçok nedenle size takdim ediyoruz. Bir tanesi, çevreci ve insandan yana barışçı kimliğiniz. Bunu yaşama sindirmiş, enerji tüketirken bile bunu gözeten, Ege halklarının kardeşliği için ömür boyu emek sarf etmiş, Seferihisar’da belediye başkanıyken başlatmış olduğunuz ve Akdeniz ölçeğine bugün taşımayı vadettiğiniz İzmir’in bir barış kenti olması yolundaki çabalarınız ve barışa katkılarınız için size bu ödülü takdim ediyoruz” diy konuştu. Başkan Tunç Soyer ise “Çok teşekkür ediyorum, büyük şeref verdiniz” dedi.  

DAHA ÖNCE MİDİLLİ BELEDİYE BAŞKANI’NA VERİLMİŞTİ

Soyer ile birlikte, PADOP Küreselleşme ve Uluslararası Örgütlenme Gözlemcisi Örgütü Başkanı ve Yunanistan’ın Syriza Partisi’nin eski Dış İlişkiler Koordinatörü Panos Trigazis de ödüle layık görüldü.

Ege Barış ve İletişim Derneği, Barışa Ömür Boyu Emek Ödülü ilk kez 2019’da, Ege barışına katkıları nedeniyle eski Midilli Belediye Başkanı Stratis Pallis’e vermişti.