AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurduğu ve halen Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanlığı'nı yönettiği TÜGVA üyelerinin devlet kadrolarına özel bir yazılım aracılığıyla yerleştirildiği ortaya çıktı.

"PARALEL DEVLET YAPILANMASI' BAŞLIĞI ATARDIM"

Olayı Twitter hesabı üzerinden duyuran gazeteci Metin Cihan'ın açıklamaları şu şekilde:

"TÜGVA belgelerini gazete haberi yapsaydım 'paralel devlet yapılanması' başlığı atardım. Din istismarına dayalı ordu, emniyet, yargı kadrolaşması başta olmak üzere, FETÖ diye anlatılan ne varsa, tamamı bunlarda da var. Üstelik kişilerin kaydı tutulmuş. kimlik numaralarına kadar. Excel listesi aslında daha uzun. Görsel olarak paylaşabilmek için bir kısmını aldım. Umarım okunabiliyordur. İsimlere, kimlik numaralarına, telefonlara bant çektim ama bu listelerin başka ellerde de olduğuna eminim."

"YENİ SEZON TÜGVA VERSİYON"

"Bugün torpiliyle mutlu olanlar, yarın zor zamanlar geçirebilir. Çocukları cemaat yurduna alırsın, tornadan geçirirsin, sonra asker polis kadrolarına gönderirsin. Bilindik bir hikaye. Yeni sezon. TÜGVA versiyon"

Metin Cihan'a eski bir TÜGVA mensubu tarafından gönderilen e-postada ise şu ifadelere yer veriliyor:

"TÜGVA'nın kullanmış olduğu ERP adında telefona indirilen bir program vardı. Sonrasında bu program bozuldu ve milyon kişinin kimlik bilgileri kim eline geçti belli olmadı. Bu program nüfus sistemine bağlıydı. Kişinin TC'sini yazınca tüm bilgileri çıkıyordu. Ben de o zaman vakıftan ayrılma kararı verdim. Bu adrese bağlı bir link olurdu, o link bir seferlik gönderilir, kişi atanmak istediği bilgileri buraya girerdi. Sonra bu liste Esad Erdoğan, Enes Eminoğlu, İsmail Emanet, Faruk Duruş'un yaptığı değerlendirmenin ardından yukarıya gönderilirdi. Bu listelerden birçoğu atanırdı. Benim gönderdiğim sadece bir kısmıdır. Bu mailde bir kıza yapılan taciz yazışması da var. Şu anda bu işleri teşkilata bakan İbrahim Beşinci ve ekibi yürütüyor. İllerden verileri toplayıp işlem yapıyorlar. İbrahim daha önce Bağcılar Belediyesi'nden maaş alıp işe gitmemesiyle gündem olmuştu. Vakıfta görev yapanların hepsi bir kurumda çalışıyor. Hepsini yazacağım."

Cihan'ın yayımladığı e-posta ve listeler şu şekilde:

Resim

"Excel listesi aslında daha uzun. görsel olarak paylaşabilmek için bir kısmını aldım. umarım okunabiliyordur. isimlere, kimlik numaralarına, telefonlara bant çektim ama bu listelerin başka ellerde de olduğuna eminim. bugün torpiliyle mutlu olanlar, yarın zor zamanlar geçirebilir. Çocukları cemaat yurduna alırsın, tornadan geçirirsin, sonra asker polis kadrolarına gönderirsin. bilindik bir hikaye. yeni sezon. tügva versiyon."

Resim

Resim

Resim

Resim