TÜGVA Üsküdar İlçe Temsilciliği olarak kullanılan taşınmazın tahliyesi için İBB’nin başlattığı işlemlere karşı dava açan TÜGVA, davayı kaybetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin AKP yönetiminde olduğu süreçte bazı vakıf ve derneklere yapılan tahsisler, İstanbul Büyük Şehir belediyesi tarafından durdurulmuş,  İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun göreve geldiğinde dernek ve vakıflarla yapılan ortak hizmet protokollerin iptal etmesi üzerine bazı vakıflar, kullandıkları binalardan çıkmayarak İBB hakkında hukuki işlem başlatmıştı.

MAHKEME İBB'Yİ HAKLI BULDU

Türkiye Gençlik Vakfı, ( TÜGVA) İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) AKP yönetimindeyken bazı vakıf ve derneklere yaptığı tahsisleri durduran ve ortak hizmet protokollerini iptal eden yeni İBB yönetimine karşı açtığı tahliye davasını kaybetti.

Mahkeme, TÜGVA Üsküdar İlçe Temsilciliği olarak kullanılan Şehir Tiyatroları Kerem Yılmazer Sahnesi'nin binasındaki 1 konferans salonu ve 6 odanın tahliyesi davasında İBB'yi haklı buldu. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, işgalci olduğu tespit edilen TÜGVA'nın açtığı dava, son olarak İstanbul 4'üncü İdare Mahkemesi tarafından 24 Haziran 2022 tarihinde oybirliğiyle reddedildi.