TÜBİTAK, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın yöneticisi olduğu T3 Vakfı ile birlikte düzenlediği Elektrikli Araç Yarışları’nın organizasyonu için yaklaşık 1 milyon TL harcadı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile birlikte düzenlediği organizasyon için yaklaşık 1 milyon lira harcadı. T3 Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanı ise AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar.

ELEKTRİKLİ ARAÇ YARIŞLARI ORGANİZASYONU

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, TÜBİTAK 1 - 6 Eylül tarihleri arasında T3 Vakfı ile birlikte düzenleyeceği Elektrikli Araç Yarışları’nın organizasyonu için bir ihale düzenledi. Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre; 17 Temmuz’da düzenlenen ihalenin, 946 bin TL teklif veren İtem Turizm Ticaret Anonim Şirketi’ne verildiği açıklanırken şirket ile TÜBİTAK arasında da 27 Temmuz’da sözleşme imzalandığı belirtildi.

YARIŞ ORGANİZASYONU "İVEDİ" OLARAK GÖRÜLDÜ

TÜBİTAK’ın 1 milyon TL’ye yakın harcama yaptığı ihale, yine Kamu İhale Kanunu’nun tartışmalı 21\B maddesindeki pazarlık yöntemiyle düzenlendi. Söz konusu maddenin “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani, beklenmeyen veya önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olduğu” durumlarda kullanılması gerekiyor.

TEKNOFEST İÇİN DE 1.1 MİLYON TL HARCANDI

T3 Vakfı, geçen yıl İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin bu yıl 22- 27 Eylül tarihleri arasında Antep’te düzenleneceğini açıkladı. TÜBİTAK da T3 Vakfı tarafından düzenlenen TEKNOFEST’e katılmak için düzenlediği ihalelerle 1 milyon 100 bin TL’den fazla para harcadı.
  • TÜBİTAK, TEKNOFEST kapsamında Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenleyeceğini duyurarak, sadece yarışmanın organizasyon ve konaklama hizmeti için 789 bin 480 TL harcadı.
  • TEKNOFEST kapsamında düzenlenecek İHA yarışları ve İHA - EC yarışları araç sergisi süresince konaklama hizmeti için de iki farklı ihale düzenledi. Düzenlenen iki ihaleyle TÜBİTAK, iki ayrı şirkete toplam 311 bin 470 TL’lik ödeme yaptı.