ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Demokratların başkan adayı Joe Biden ile gelecek hafta gerçekleştirilmesi planlanan sanal tartışmaya katılmayacağını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, sanal yapılması halinde rakibi Joe Biden ile gelecek hafta gerçekleştirilmesi planlanan tartışmaya katılmayacağını söyledi ve sanal tartışmanın 'kendileri açısından kabul edilebilir olmayacağını' kaydetti.

TEPKİ GÖSTERDİ

Trump, Fox News'e yaptığı açıklamada, tarafsız Başkanlık Tartışmaları Komisyonu'nun, koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif olması nedeniyle ikinci tartışmanın sanal yapılacağını duyurmasına tepki gösterdi. Trump, sanal bir tartışmanın "kendileri açısından kabul edilebilir olmayacağını" belirterek, moderatörleri Demokrat rakibi Biden'ı korumaya çalışmakla suçladı ve "Sanal bir tartışmaya katılmayacağım" dedi.

TRUMP DAHA ÖNCE "SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM" DEMİŞTİ

Komisyon, Trump ile Biden arasındaki ikinci tartışmanın, katılacak herkesin sağlığı ve güvenliğini korumak amacıyla sanal yapılacağını duyurmuş, adayların Miami'deki tartışmaya farklı mekanlardan sanal katılımını uygun görmüştü. Trump daha önce Twitter'da "15 Ekim Perşembe günü Miami'de yapılacak canlı yayın tartışmasını sabırsızlıkla bekliyorum. Çok güzel olacak" paylaşımını yapmıştı.