ABD’de New York Büyük Jürisi, ABD eski başkanı Donald Trump hakkında merakla beklenen kararını açıkladı. ABD’de 2024 seçimlerinde aday olmayı düşünen Trump, jürinin yaptığı oylamanın ardından Stormy Daniels’a 130 bin dolarlık “sus payı” ödemesiyle ilgili suçlamaların araştırılmasına ve Trump hakkında dava açılmasına karar verdi. 

Kararın ardından Trump, ABD tarihinde hakkında ceza davası açılan ilk eski başkan oldu. ABD medyası, eski başkan Trump’ın önümüzdeki salı günü hakim karşına çıkmasının ve mahkemeye Yargıç Juan Merchan’ın başkanlık etmesinin beklendiğini aktardı.

‘TRUMP’I ELE GEÇİRME SAPLANTISI’

İddianame gizli tutulduğu için suçlamaların niteliği bilinmezken, kararın ardından yaptığı yazılı açıklamada eski Başkan Trump, “Bu, tarihte en üst düzeyde siyasi zulüm ve seçim müdahalesi. Radikal sol Demokratlar ‘Amerika’yı Yeniden Harika Yap’ hareketini yok etmek için cadı avına çıktı. Demokratlar ‘Trump’ı ele geçirme’ saplantılarıyla yalan söylediler, hile ve hırsızlık yaptılar, ancak şimdi düşünülemez olanı yaptılar” ifadelerini kullandı.

‘SOROS FİNANSE EDİYOR’

Tamamen masum ve hakkındaki suçlamanın seçim müdahalesi olduğunu söyleyen eski lider, “Tarihimizde daha önce hiç böyle bir şey yaşanmadı. George Soros tarafından özenle seçilen ve finanse edilen Manhattan Savcısı Alvin Bragg tam bir rezalet. New York’u ele geçiren benzeri görülmemiş suç dalgasını durdurmak yerine, odaklanması gereken cinayetleri, hırsızlıkları ve saldırıları görmezden gelerek Joe Biden’ın kirli işlerini yapıyor” şeklinde kaydetti.