İstanbul LGBTİ+, Beyoğlu’nda bulunan Küçük Bayram Sokak’ta trans kadınların yaşadığı evlerin polisler tarafından mühürlendiğini, ancak ardından gelen tepkilerin ardından mühürlerin kaldırılarak evlerin yeniden açıldığını duyurdu.

İstanbul LGBTİ+, Beyoğlu’nda bulunan Küçük Bayram Sokak’ta trans kadınların yaşadığı evlerin polisler tarafından mühürlendiğini, ancak sokakta yaşayan kadınların tepkisi, aktivistlerin ve avukatların desteğiyle mühürlerin kaldırılarak evlerin yeniden açıldığını duyurdu.

"HUKUKSUZLUKLARINIZ, ZORBALIKLARINIZ BİZİ YILDIRAMAZ"

Yapılan açıklamada “Onur Yürüyüşü’nden 2 gün sonra bugün 17.00 gibi mühürlenen evler, sokakta yaşayan kadınların direnci, aktivistlerin ve avukatların desteğiyle yeniden açıldı. Hukuksuzluklarınız, zorbalıklarınız bizi yıldıramaz. Asla yalnız yürümeyeceğiz!” denildi.

"EVLERİMİZİ DE SOKAKLARIMIZI DA TERK ETMİYORUZ"

İstanbul LGBTİ+’nın Twitter hesabından yapılan paylaşımlarda şu ifadeler kullanıldı: “Küçük Bayram Sokak’ta yaşayan trans kadınlardan aldığımız bilgiye göre, polis ekipleri Bayram Sokak’taki evleri mühürleyerek sokağı kapatmaya çalışıyor. Onur Yürüyüşü sonrası gerçekleşen bu olay tesadüf değil! Evlerimizi de, sokaklarımızı da terk etmiyoruz! Küçük Bayram Sokak’taki evlerden en az 3’ü mühürlendi. Kararı sadece telefondan gösteren polis, içeri girmek için avukatları beklemeyeceğini söylüyor. Trans kadınların yoğun olarak yaşadığı Küçük Bayram Sokak’a gelen polisler, evleri mühürleyip sokağı kapatmaya çalışıyor. Onur Yürüyüşü sonrası gerçekleşen bu hukuksuz saldırının karşısında, trans kadınların yanındayız! Evleri de sokakları da terk etmiyoruz." https://twitter.com/istanbulpride/status/1409518522259197954?s=20

DESTEKLERİN ARDINDAN MÜHÜRLER KALDIRILDI

Küçük Bayram Sokak'ta mühürler kalktı! Onur Yürüyüşü’nden 2 gün sonra bugün 17.00 gibi mühürlenen evler, sokakta yaşayan kadınların direnci, aktivistlerin ve avukatların desteğiyle yeniden açıldı. Hukuksuzluklarınız, zorbalıklarınız bizi yıldıramaz. Asla yalnız yürümeyeceğiz! “Mühürlenen 3 evden ikisi açıldı. Evlerden birinin muhatabı henüz bulunmadığı için mührü de kalkmadı.”