Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, Edirne’deki konut fiyatları ve satış durumuna ilişkin açıklama yaptı. Feda, şöyle konuştu:

"EMLAK PİYASASI BİRAZ GERİLEMİŞ DURUMDA”

"Emlak piyasası biraz gerilemiş durumda. Fiyatlar, arsa fiyatlarından ötürü gereğinden fazla. Özel bankaların kredi oranları faizlerinin yüksek olması, devlet bankalarının faiz oranları düşük olsa da vermiş olduğu krediler 300-500 bin lira gibi sınırlama getirdiğinden, insanlar biriktirmiş olduğu paranın neticesinde bankadan kredi kullanmak kaydıyla alacakları evleri alamıyorlar. Örneğin 2+1 dairenin şu anki satış değerleri 1 milyon 800 bin lira- 2 milyon lira civarında. 1 milyon TL biriktiren bir vatandaşımız bankadan kredi kullanmaya gittiğinde bunu 300-500 bin lira gibi sınırlandırdığından maalesef alamıyorlar. TÜİK’in vermiş olduğu bilgiler de geçen ay için yüzde 20 ev satışları durmuş durumda. Yüzde 40 banka kredi oranları da azalmış durumda. Bu da piyasanın durgunluğunu, gayrimenkul satışlarının durduğu gösteriyor.

"EDİRNE’DE EV SATIŞLARI DURDU”

Edirne’de ev satışları durdu. Biriktirdiğimiz parayla bankadan kullanacağımız kredi yetersiz olduğundan maalesef insanların satın alma gücü olmuyor. Buna istinaden de ev alamıyorlar. Büyük bir durgunluk var şu an. Fiyatlar, arsa fiyatları düşmediği müddetçe ve maliyetler arttığı sürece pek düşüş beklenmiyor. Ancak 2-3 ay sonra müteahhitlerin fiyatları biraz geri çekeceğini tahmin ediyoruz."