Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Erikli’de 4-8 Ağustos tarihleri arasında yapılması planlanan Trakya Müzik Festivali, Keşan Kaymakamlığı ve İlçe Hıfzıssıhha Meclisi kararıyla iptal edildi.

"HASTALIĞIN YAYILMASI" GEREKÇESİ 

Gazete Duvar'da yer alan habere göre festivale 5 gün kala yayınlanan kararda “İlçemizde son günlerde coronavirüs vaka sayılarında artış gözlenmektedir. Konser ve festivallere katılımın fazla olması hastalığın yayılmasını arttıracağından, covid-19 vaka sayıları azalana kadar bu tür konser ve festival gibi etkinliklerin ertelenmesine karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı.

“DAHA ÇOK EĞLENECEĞİMİZ MÜZİK DOLU FESTİVALLERDE SİZLERLE BİRLİKTE OLACAĞIMIZDAN ŞÜPHENİZ OLMASIN"

Trakya Müzik Festivali resmi sosyal medya hesaplarında günler öncesinden hazır hale getirilmiş festival alanının fotoğrafları paylaşıldı. Paylaşımda; “Tüm müzikseverler için hazır hale getirdiğimiz festival alanımız… Maalesef vaka sayılarının bu hafta Keşan’da artması nedeniyle ilçe hıfzıssıhha kurulunun aldığı karar ile festivalimizi bu hafta gerçekleştiremiyoruz ama daha güzel günlerde eskisinden daha çok eğleneceğimiz müzik dolu festivallerde sizlerle birlikte olacağımızdan şüpheniz olmasın” denildi.

Hazırlıkları aylardır süren ve bilet satışları yapılan festivalde MFÖ, Duman, Manga, Ceylan Ertem, Haluk Levent, Hayko Cepkin, Edip Akbayram, Ece Mumay gibi çok sayıda sanatçı sahne alacaktı.