MELTEM SİFTAHOĞLU

Ilgaz Lale Kocakundakçı'nın maktulun avukatlığını üstlendiği duruşmaya Kırklareli Belediye Başkanı, Lüleburgaz Belediye Başkanı, Kaynarca Belediye Başkanı, Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuk Komisyon üyesi temsilcisi avukatlar, TBB Kırklareli, Edirne, Tekirdağ temsilcileri, Lüleburgaz Kadın Platformu, Kırklareli Kadın Dayanışması, siyasi parti temsilcileri, dernek, STK temsilcileri ile Lüleburgaz Belediyesi'nde çalışan mesai arkadaşları ve vatandaşlar tarafından oluşturulan kitlesel bir kalabalık hazır bulunarak destek ve kararlılık mesajı verdi.

Yapılan duruşmada dosyanın fiziki olarak Adli Tıp Kurumu'nda olması nedeniyle savunmalarının alınamamasını göz önünde bulunduran mahkeme heyeti savcının tutukluk haline devamına ve mahkemeninde savcının bu talebi uygun görerek sanığın tutukluluk halinin devamına, Baroların ve bazı STK larında duruşmaya katılma talepleri üzerine duruşmayı 26 Eylül saat 10.00'a ertelenmesine karar verildi.

Dava hakkında Lüleburgaz Kadın Platformu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,

"Çevre illerden 15 avukatın müdahil olduğu İlknur'un davası 26 Eylül, saat 10:00'a ertelendi.

Artık hiç bir kadın yalnız YÜRÜMEYECEK!

Sadece Lüleburgaz'ın yada İlknur'un ailesinin davası değil bu dava... Bu dava TÜRKİYE’DE KADININ YAŞAM HAKKININ OLDUĞUNU DÜŞÜNEN VE İSTEYEN TÜM BİREYLERİN, ADALET İSTEYENLERİN DAVASIDIR!

LÜKAP (Lüleburgaz Kadın Platformu) olarak İlknur için adalet aramaya devam edeceğiz!!!" ifadelerine yer verildi.