Trabzonlu gazeteci Cevat Kol (57) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kol için yarın Trabzon Gazeteciler Cemiyeti önünde tören düzenlenecek.

Trabzon'da 57 yaşında hayatını kaybeden Cevat Kol yaklaşık iki senedir kanserle mücadele ediyordu. 10 gündür Medical Park Yıldızlı Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Cevat Kol bugün yaşamını yitirdi.

Kol için yarın saat 13.30’da Trabzon Gazeteciler Cemiyeti önünde tören düzenlenecek. Kol’un cenazesi, ikindi namazının ardından İskenderpaşa Camisi’nde kılınacak cenaze sonrasında Uğurlu Mezarlığı’na defnedilecek.

CEVAT KOL KİMDİR?

Cevat Kol, 1965 yılında Trabzon’un Sürmene ilçesinde doğdu. 1982 yılında Trabzon Endüstri Meslek lisesini bitirdi. 1983 yılında Kuzey haber gazetesinde mesleğe adım attı. Haber, Fotoğraf ve Röportaj dallarında çok sayıda ödül aldı. 1987 yılında Sabah gazetesinde ulusal basına adım attı. 1998 yılında Star gazetesine transfer oldu. 2007 yılında ise eski yuvasına geri dönerek Sabah ve Fotomaç’ta spor muhabiri olarak görevine devam etti. Cevat Kol 2011 yılında ise TSYD Trabzon Şube Başkanlığı’na seçilerek burada görev aldı. Cevat Kol, son olarak Yeniçağ gazetesinde köşe yazarlığı yapıyordu. Cevat Kol, evli ve 3 çocuk babası.