Denizlerde av yasağı bugün sona erdi. Yasağının bitmesiyle birlikte Trabzon’daki balıkçı tekneleri denize açıldı. İlk gün istavrit avlayan balıkçılar, hava sıcak olduğu için palamut çıkmadığını belirtti. Trabzon balık halindeki tezgahlarda sezonun ilk gününde istavrit görülürken Trabzonlu balıkçılar, palamut için umutlarını erteledi.

Trabzonlu balıkçılar, sezonun ilk gününü ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi. Turgay Memiş, "Havalar çok sıcak şu an. Havalardan dolayı şu anda istavrit geliyor, bol miktarda istavrit geldi. Palamudun olmamasının nedeni havaların sıcak olması. İnşallah temennimiz, bundan sonraki günlerde palamut, istavrit vesaire balıklarımız artar ama 15 günlük zamanın geçmesi lazım, sıcaklıkların biraz düşmesi lazım. Balığın çıkması için denizin önce bir karışması lazım. İstavrit geldi ama palamut bugün gelmedi. Bunun da tek nedeni havaların çok sıcak olması" dedi.

Vatandaşın bu sene bol balık yiyeceğini söyleyen Gökmen Aydın ise şöyle konuştu:

"Şimdi yavaş yavaş istavrit… Sıcak, balıklar soğuğa kaçıyorlar. Yavaş yavaş inşallah bol olur, vatandaş bol balık yer. İstavrit geldi, palamut geldi. Ama palamutlar küçük, yavaş yavaş büyüyecek. Bu sezon inşallah güzel geçer. Balık fiyatları; şu an istavrit 50 lira, mezgit 65 lira, barbun 75 lira. Gittikçe bollaşacak, ucuzlayacak."

“VATANDAŞ BOL PALAMUT YİYECEK”

Sezondan umutlu olduğunu söyleyen bir başka balıkçı ise "Bugün sezonun ilk günü, istavritlerimiz güzel. İstavrit çıktı, palamudumuz var. Sezon şu anda güzel başladı. Bu sezon palamudun güzel geçmesini umuyoruz. Şu anda deniz biraz sıcak gidiyor, sular biraz sıcaktı. Şu an sezonun ilk açılışı olduğu için balık biraz kıt. Büyüyor ama, durumlara bakılırsa fena da değil. Allah nasip ederse bu sene vatandaş bol bol palamut yiyecek" dedi.

"ŞU AN GÖRÜNÜRDE BALIK YOK"

İlk gün olduğu için sezon hakkında bir şey söylemek istemeyen Süleyman Çakır, "Şu anda istavrit, palamut var. Palamutlar biraz küçük ama şu anda istavrit çıktı, başka bir şey yok. Şu anda ilk gün olduğu için 50 lira istavritin kilosu, barbun 60 lira, palamutlar da tanesi 30’a, 25 liraya var, yani bugün gelen bunlar. Bu sezon için şimdi bir şey söyleyemiyoruz ama inşallah iyi geçer. Ama şu an görünüşte görünmüyor balık" dedi.

Bu sezonun iyi başladığını söyleyen Ahmet Çoğalmış ise "İstavritle başladı sezon, inşallah şu an istavrit var, ilerleyen zamanlarda palamudun da olma şansı yüzde 90. İstavrit 50 lira, barbun 50 lira, mezgit 65-70 lira, levrek 140 lira, somon 100 lira, alabalık 85 lira. Bu sezon iyi geçecek gibi görünüyor. İnşallah umduğumuzu buluruz” diye konuştu.

"BİRKAÇ GÜN İÇERİSİNDE FİYATLAR DÜŞER"

Şu an fiyatların vatandaşa pahalı geldiğini söyleyen Hasan Şahin ise şunları söyledi:

"Akşam balıkçılar denize açıldı, ilk etapta istavrit ve çingene palamudu geldi, yani bizim yerli balıklarımız geldi. Şu an deniz suyunun sıcak olmasından dolayı balık biraz az, sezon daha yeni açıldı. Balık 1-2 gün kıt olur ama ondan sonra biraz daha bollaşacağını umut ediyoruz. Gelecek sezon için şu an bir şey söylemek doğru olmaz, çünkü sezon daha yeni başladı. Şu an daha yeni olduğu için balık fiyatları vatandaşa biraz fazla gelebilir. Genelde 15 lira, 20 lira olduğu için 50 lira biraz fazla geldi. Birkaç gün içerisinde fiyatların düşeceğine inanıyorum."