Universal Boxing Organization (UBO) ve Türkiye Profesyonel Boks Federasyonu tarafından Trabzon’da boks gecesi düzenlendi. Ağır sıklet (Heavyweight) klasmanında Türkiye şampiyonu milli boksör Abdülsamet Salih, İranlı rakibi Abolhassan Pourali Madadi’yi 5’inci rauntta teknik nakavt ile mağlup etti. Türkiye şampiyonu milli boksör Mustafa Çolak, sakatlığı dolayısıyla ringlerden uzun süre uzak kaldıktan sonra kariyerinin ilk profesyonel maçına çıkan Çolak, (Super Welterweight) süper ağır sıklette Gürcü rakibi Beka Murjikneli’yi 4 rauntluk maçta 40-36,40-36,40-36 puanla 3-0 mağlup etti.

Kariyerinin üçüncü profesyonel maçına çıkan Türkiye şampiyonu ve Avrupa üçüncüsü milli boksör Yakup Şener, (Super Welterweight) süper ağır sıklette Gürcü rakibi Nika Nakashidze karşısında 6 raunt süren müsabakada 60-52,59-53,59-53 puanla rakibini mağlup etti. Yarı orta sıklette UBO Avrupa şampiyonu Dilara Yücel, Tanzanyalı rakibi Grace Mwakamele karşısında 10 raunt süren müsabakada 97-90, 99-90, 99-90 puan alarak Dünya Şampiyonu oldu. Gecenin müsabakalarında, amatör ve profesyonel WBO Avrupa şampiyonu milli boksör Fatih Keleş, orta sıklette Tanzanyalı rakibi Kulwa Bushiri’yi 8’inci rauntta nakavt ederek UBO Dünya şampiyonluğunu ilan etti.  Yarı orta sıklette UBO Avrupa şampiyonu Dilara Yücel, Tanzanyalı rakibi Grace Mwakamele karşısında 10 raunt süren müsabakada 97-90, 99-90, 99-90 puan alarak Dünya Şampiyonu oldu.

"DÜNYA ŞAMPİYONU BİR SPORCU OLARAK GİTMEK İSTİYORUM"

Müsabaka sonucu profesyonelliğe yükselirken hedefinin 2024 Paris Olimpiyatları olduğunu belirten Trabzonlu milli boksör Kerem Özmen şöyle devam etti:

"İlk profesyonel maçıma çıktım. Benim için 2024’e kadar ilk ve son profesyonel maçımdı. Benim asıl hedefim 2024 Paris olimpiyatları olduğu için kendi şehrimde düzenlendiği için bu maça katıldım. Hocalarım beni kırmadı bu maça davet ettiler. Tek bir hedefim var, 2024 Paris olimpiyatlarına katılıp ülkeme altın madalyayı alarak ülkeme Türk boks tarihinde bir ilki yaşatmak istiyorum. Haftanın 6 günü antrenman yapıyoruz 1 gün dinlenmemiz var. Genellikle günü çift antrenmanla tamamlıyoruz. 1 ay daha Trabzon’dayım sonrasında tekrardan milli takım kampına katılacağım. Türkiye büyükler milli şampiyonasına katıldıktan sonra artık olimpiyata doğru adım adım gidiyoruz. 2023’te dünya şampiyonası var. Çok çalışıp 2023’te dünya şampiyonu olup Paris olimpiyatlarına dünya şampiyonu bir sporcu olarak gitmek istiyorum."

"HEDEFİMİZ AMERİKA'DA İNGİLTERE'DE MAÇLARA ÇIKMAK"

UBO kemerini kazanan ve dünya şampiyonu olan mili boksör Fatih Keleş, “Kemeri kendi şehrimde aldığım için çok gururluyum. Halkımın önünde dövüştüm. Onların desteğiyle başardım, mutluyum. Zor bir rakipti. Çok iyi mesafenin dışında tutuyordu. Mesafenin içine girmeyi çok denedim. Aparkat yumruklarıyla kesildi ve maçı bırakmak zorunda kaldı. Bu kemer bizim için dünya sıralamasında güzel bir yer edinmemizi sağlayacak. İnşallah kemeri koruyacağız ve sıralamamızı biraz daha yukarı çıkaracağız. Hedefimiz Amerika’da, İngiltere’de maçlara çıkmak. WBC ve WBO dünya kemerine oynamak hedefimiz" dedi.