Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Bakanı Ersen Veda Küçük, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlayarak, Karadeniz Bölgesindeki ilk basın müzesinin açılışından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Küçük, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e teşekkür etti.

"TARİHİ DOKUYU ÇOK DAHA GÖRÜNÜR HALE GETİRECEKLERDİR"

Vali Vekili Ali Yılmaz Gazeteciler Gününü kutlayarak şunları söyledi:

"Bir şehri şehir yapan ona kimlik veren tarihine sahip çıkmasıdır. Geçmişteki birikimi geleceğe aktarabilmesidir. Trabzon devlet tarihimizde hakikaten köklü bir şehir. Anadolu’da Trabzon, İstanbul, Kastamonu, Manisa gibi Osmanlı Döneminde şehzadelerin yönettiği önemli kentlerimizden biri. Trabzon’da bu tür hizmetlerin verilmesi, tarihi dokunun korunması önemli. Ortahisar tarihi valilik binasının bu bölgeye taşınmasından sonra, Sayın Valimizin İsmail Ustaoğlu’nun da emekleriyle bu bölge tarihi dokusuna uygun yapılaşmaya doğru hızla ilerliyor. Ben eminim ki gerek Ortahisar gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız buna sahip çıkarak tarihi dokuyu çok daha görünür hale getireceklerdir."

"ANADOLU’DA İLKLERDEN BİRİNİ AÇILIŞINI YAPIYORUZ"

Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı ve şöyle konuştu:

“Basın tarihi gerçekten Türkiye’de oluşmaya başladığında, İstanbul ile beraber Trabzon’da ilk adımlar atılmıştır. Trabzon, bu işte gerçekten Anadolu’da diğer yerlerden bir adım önde. Basına ömrünü vermiş kişilerin de çok büyük emekleri var. Anadolu’da ilklerden birini açılışını yapıyoruz. Osmanlı dönemine ait olan Trabzon'da basılmış çeşitli gazeteler yer alıyor. Bu müze yaşayan bir müze olacak ve süreç içerisinde kendisini yenileyerek üstüne devam edecek. Bizde bu müzenin parçası olacağız. Bunu yaşamak hepimiz için gurur kaynağı.”