ANKARA (AA) – Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ (Toroslar EDAŞ), Mersin'de kesintisiz elektrik dağıtımı kapsamında yılın ilk 3 ayında bakım, onarım ve yatırım hizmetlerini hız kesmeden sürdürdü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, elektrik dağıtımını dijitalleşme odaklı projeler ve yatırımlar ile gerçekleştiren Toroslar EDAŞ, Mersin'de yılın ilk çeyreğinde başarılı çalışmalara imza attı.

Toroslar EDAŞ, sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlanabilmesi amacıyla Mersin'de hizmet verdiği 11 bin 618 trafo ve 42 bin 489 kilometre uzunluğunda hattın bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarını sürdürdü.

Akdeniz, Erdemli, Toroslar, Mezitli, Yenişehir, Tarsus, Çamlıyayla, Gülnar, Aydıncık, Silifke, Anamur, Bozyazı ve Mut'ta 4 bin 500 aydınlatma armatürünün bakımını gerçekleştiren Toroslar EDAŞ ekipleri, bölgede 40 pano ile 180 trafo ve 214 dağıtım merkezini de elden geçirdi. Kentte, 757 kilometrelik hattın bakımı tamamlandı.

Ayrıca, Mersin'deki 1 milyondan fazla müşterisine daha iyi hizmet vermek amacıyla toplam 17 kilometrelik yeni yer altı hattı tesis eden Toroslar EDAŞ, kentte 16 yeni aydınlatma armatürünün montajını da tamamladı. Çalışmalarda 2 elektrik panosu ve 1 trafo merkezi montajı da tamamlandı.

Böylece söz konusu bakım, onarım ve yatırım rakamları ile Toroslar EDAŞ yılın ilk üç ayına yönelik hedeflerini gerçekleştirdi.