Köy okullarının kütüphanelerinde yaşanan kitap sorununa dikkat çekmek isteyen Torbalı Belediyesi, gösteriler öncesi bilet olarak sanatseverlerden kitap bağışı kabul ediyor. Bir kitap bağışlayarak oyunları izleme fırsatı bulan sanatseverler dün Dionysos Tiyatro’nun hazırladığı ‘Fareler ve İnsanlar’oyununu izledi. 

Oyunun yönetmeni ve başrol oyuncusu Erdem Topuz, performansın ardından, “Torbalı bizim için çok özel. 2019 yılında da bu oyunumuzla ‘1. Tiyatro Günleri’nin kapanışını yaptık. Bu defa açılışında sahne aldık. Üç defa bu sahneye çıktım, Torbalı bizi her zaman heyecanlandırıyor” dedi. 

Kentin artık sanatla anıldığını belirten Torbalı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Serkan Tekin ise “Bu yıl 5’incisini yapmak istediğimiz ancak pandemi nedeniyle 3’üncüsünü yapabildiğimiz Tiyatro Günleri’ne hoş geldiniz. Çok özel bir oyunla perde açtık. Çok özel iki gösterimiz daha olacak. Tüm sanatseverleri bekliyoruz” diye konuştu. 

Tiyatro Günleri’nde bugün Bodrum Belediye Tiyatrosu tarafından hazırlanan ‘Uçurtmanın Kuyruğu’ oyunu sahnelenecek. Yarın ise ‘Meddah’ isimli oyunuyla ünlü tiyatro sanatçısı Mehmet Esen Torbalı’da sanatseverlerin karşısına çıkacak. Oyunlar İsmail Uygur Kültür Merkezi’nde saat 20.00’da sahnelenecek. Oyun öncesi Kültür Merkezi girişindeki stantlarda kitap bağışı kabul edilecek.