İzmir’in Torbalı Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaraları sarmak için Hatay’a ikinci bir ekip gönderdi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrasında bölgeye destek çalışmaları sürüyor. Depremin hemen ardından Hatay’a 10 kişilik ekip gönderen Torbalı Belediyesi, bölgede yaptığı çalışmalarla binlerce depremzedeye destek oldu. Arama-kurtarma çalışmaları başta olmak üzere bölgedeki depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayan ekibe bugün takviye bir ekip daha katıldı. Gönüllü ve eğitimli Torbalı Belediyesi çalışanlarından oluşan ikinci ekip, dün akşam yola çıktı. Bugün bölgeye ulaşan ekibi mesai arkadaşları karşıladı.

HATAY’A TAKVİYE EKİP

Torbalı Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Hatay'da yapılan çalışmalara destek olmak üzere gönüllü ve eğitimli çalışanlarımızdan oluşan ikinci ekibimiz, Torbalı Belediye Başkanı’mız Mithat Tekin'in afet bölgesinde olmasından dolayı Başkanvekilimiz İlker Yıldız tarafından afet bölgesine yolcu edildi. Ayaklarına taş değmesin. Allah'a emanet” denildi.

Öte yandan, depremin hemen ardından bölgeye giden birinci ekip ise pazar günü Torbalı’ya dönmek için yola çıkacak.