Serginin açılışına; Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kosova Başbakan Yardımcısı Emilija Redzepi ve beraberindeki heyet, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kocadon, İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Kablı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı, Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Başkanı Numan Balaban, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Gazeteci, Yazar ve Belgesel Yönetmeni Nebil Özgentürk ve Nihal Akçura’nın eşi İsmail Akçura’nın da aralarında olduğu çok sayıda davetli katıldı.

Sanatçı Nihal Akçura açılışta yaptığı konuşmada, 20 yıldır seramikle ilgilendiğini ve bundan mutluluk duyduğunu söyleyerek sergi hakkında bilgi verdi. Başkan Aras, sergi açılışında Nihal Akçura’nın sanat hayatı boyunca yaptığı eserlerini bağışlamak için bu sergiyi düzenlediğini söyleyerek sanatçıya teşekkür etti. Başbakan Yardımcısı Emilija Redzepi ise Kosova Cumhuriyeti adına herkesi selamlayarak başladığı konuşmasında misafirperverliği için Aras’a teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından “Toprak Ana” sergisini gezen davetliler, birbirinden farklı hikayesi olan eserleri inceledi. Eserleri inceleyen ve derneklere destekte bulunmak isteyen Aras, sergiden iki eser satın alarak birini Redzepi’ye hediye etti. Bodrum Sağlık Engelliler Vakfı Başkanı Numan Balaban, sanatçı Nihal Akçura’ya Sağlık Vakfı öğrencileri tarafından yapılan seramik eseri takdim etti.

Sergi, 1 Eylül’e kadar Dibeklihan Kültür Sanat Köyü Yıldız Kenter Sanat Galerisi’nde ziyarete açık olacak.