Temmuz ayında düzenlenecek olan Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda sporculara uygulanacak test protokolü belli oldu.

Japon yetkililer, Temmuz ayında düzenlenecek olan Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda sporculara uygulanacak protokolü açıkladı. Sporcular Tokyo'ya uçmadan 3 gün önce teste girecek ve Japonya'da her 4-5 günde bir virüs taramasından geçecek.

"HEDEFİMİZ İLK GELDİKLERİ ANDAN İTİBAREN KONTROL ALTINDA TUTUMAK"

Yapılan açıklamada, "İlk hedefimiz sporcular ve teknik heyetleri Tokyo'ya geldikleri ilk andan itibaren testler ile kontrol altında tutmak. Planladığımız sağlık protokolü sayesinde katılımcılar Japonya'da ayrılana kadar tedbirler üst seviyede olacak." denildi.

"ELİMİZDE SOMUT BİR GELİŞME YOK"

Japonya'daki önlemler gereğince yurt dışından ülke giriş yapan kişiler 2 hafta karantinada kalmak zorunda. Ancak Tokyo 2020 katılımcıları için bu kural esnetilecek. Açıklamada, "Aşı haberlerine rağmen şu an elimizde somut bir gelişme yok. Bu yüzden hazırlıklarımızı mevcut duruma göre yapıyoruz. Sporcuların Olimpyiat Köyü'nde en rahat ve en sağlıklı şekilde kalması önceliğimiz" ifadesini kullandı.  Pandemi nedeniyle 2020 yazından 2021'e ertelenen organizasyon, 23 Temmuz - 8 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek.