TMSF'nin Şanlıurfa Zümrüt Tekstil ticari ve iktisadi bütünlüğünü satışa çıkarmasına dair ilanı Resmi Gazete'de bugün yayınlandı. Sahibinin Zümrüt Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ olduğu şirket, 267 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarıldı. İhaleye katılmak isteyenler, 26 milyon 700 bin lira teminat yatıracak. Teminatın, bankalardan TL cinsinden alınmış kesin ve süresiz teminat mektubu olması gerekiyor. İhaleye ilişkin şartname de 25 bin lira karşılığında alınabilecek.

İHALEYE KATILAMAYACAKLAR AYRICA BELİRTİLDİ

FETÖ/PDY terör örgütü kapsamında bulunduğuna veya MGK tarafından devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olan gerçek ve tüzel kişilerde ortaklığı bulunanlar ihaleye katılamayacak.

NE OLMUŞTU?

Zümrüt Tekstil'in sahibi aslen Muşlu olan Naci Toplu geçtiğimiz aylarda iş adamlarına yönelik düzenlenen operasyon kapsamında tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Öte yandan Zümrüt Tekstil San. Tic. A.Ş.’nin yaklaşık 77 milyon dolarlık ABD’ye para transferi yaptığı öne sürülüyordu. Örgütün deşifre olmamak için bankaya havale yöntemini terk edip elden kurye aracılığıyla himmet transferine başladığı kaydediliyordu.