Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Kurumu Genel Müdürlüğü, Ankara Çankaya Ayrancı'da kuruma ait 830 metrekarelik dükkanı 1 milyon lira muhammen bedel ile satışa çıkardı. Satılık ilan sitelerinde, aynı cadde üzerinde 550 metre uzaklıktaki 24 metrekarelik bir dükkanın satış fiyatı ise 985 bin lira olarak görünüyor. 

TKİ Genel Müdürlüğü, bugün Resmi Gazete’de yayınlanan ilanında Ankara Çankaya Ayrancı'da 830 metrekare dükkanını 1 milyon lira muhammen bedel ile satışa çıkardığını duyurdu. 28 Şubat saat 10.00’da yapılacak ihale için teminat bedeli yüzde 3 olarak belirlendi. Açık teklif usulü yapılacak ihaleye ilişkin ilanda, şunlar belirtildi:

“İlanda belirtilen ihale saati gelince, komisyon başkanı, isteklilerin belgelerini ve geçici teminat verip vermemiş olduklarını inceleyerek, kimlerin ihaleye katılabileceğini bildirir. Katılamayacakların belge ve teminatlarının geri verilmesi kararlaştırılır. Bu işlemler, istekliler önünde bir tutanakla tespit edilir. Tutanaktan sonra, ihaleye giremeyecekler ihale yerinden çıkartılır. İstekliler, önce şartnameyi imzaya ve daha sonra, sıra ile tekliflerini belirtmeye çağrılır. Yapılacak teklifler ihaleye ait artırma ve eksiltme kâğıdına yazılır ve komisyon tarafından imzalanır. Bundan sonra istekliler sıra ile tekliflerde bulunmaya devam ederler. İhaleden çekilen isteklilerin bu durumları ihaleye ait artırma ve eksiltme kâğıdına yazılır. Açık artırmaya katılma şartı, ihale salonunda olma durumudur. İhaleden çekilenler yeniden teklifte bulunamaz ve salondan çıkartılırlar. Teklifler yapıldığı sırada, yapılan artırımların işi uzatacağı anlaşılırsa; isteklilerden komisyon huzurunda son tekliflerini yazılı olarak bildirmeleri istenebilir. Daha önce ihaleden çekilmiş olanlar bu durumda yazılı teklif veremezler.”

TKİ, 830 metrekare dükkanı 1 milyon liraya satışa çıkarırken; ilan sitelerinde aynı cadde üzerinde 550 metre ötedeki 24 metrekarelik dükkanın 985 bin liraya satışa çıkarıldığı görüldü.