Tiyatro emekçileri, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında kapalı olan tiyatroların desteklenmesi için imza kampanyası başlattı.

Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle faaliyetlerine ara veren tiyatrolara, destek sağlanması için imza kampanyası başlatıldı. Tiyatrocular, bir an önce devlet desteği sağlamasını istedi. İmza kampanyasını başlatan tiyatro çalışanları, büyük maddi kayıp yaşayana tiyatroların faaliyetlerini sürdüremeyeceğini belirterek, ödeneklerin paylaştırılmasını istedi. İmza metninde, şu ifadelere yer verildi:

"KAMUSAL TİYATROLARIN SALON KİRALARINI DEVLET KARŞILAMALI"

Tiyatroların vergiden muaf tutulması, mevcut vergi borçlarıyla ilgili düzenleme yapılması, elektrik, doğal gaz, su gibi faturalarının 2021 Ocak ayına kadar dondurulması, 2021 Ocak ayına kadar kamusal tiyatroların salon kiralarının devlet tarafından karşılanması, tiyatro sezonu başlayana kadar tüm tiyatro emekçilerine bireysel maddi desteklerle sağlanması, Kültür Bakanlığı tarafından “Özel tiyatrolara devlet desteği” olarak tanımlanan yönetmelikte değişiklik yapılması talep edildi.

YAKLAŞIK 2 BİN TİYATROCU İMZA ATTI

“http://www.tiyatromuzyasasin.com/” sitesinde yer alan imza kampanyasına Sumru Yavrucuk, Haluk Bilginer, Ediz Hun, Rutkay Aziz, Zuhal Olcay, Ferhan Şensoy, Genco Erkal, Orhan Aydın, Tamer Levent, Yurdaer Okur, Şevket Çoruh ve Mert Fırat’ın aralarında olduğu yaklaşık 2 bin tiyatro emekçisi imza attı.