Haber - Merve Usludil

Giresun'da Sunmuş oldukları projeler ile pek çok ülkeye giden, aynı zamanda 2 projeye de ev sahipliği yapan Tirebolu Anadolu Lisesi’nin Erasmus yolculuğu devam ediyor

Projeye katılımlarının nasıl olduğunu açıklayan İngilizce öğretmeni Mustafa oruç” Avrupa Birliği projelerine zaten bir ilgimiz söz konusuydu, şuanda  Estonya hareketliliğinde olan meslektaşım Ömer çakır ile 2020 yılı içerisinde stratejik ortaklık diye anılan K2 projelerine başvuru yapma kararı aldık” ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Oruç” proje süreçlerini Ömer çakır ile yürüttük ve aktif olarak 4 tane projemiz için hibe desteği almayı başardık. Aynı zamanda 2 proje için de ev sahipliği yaptık” açıklamasında bulundu.

TİREBOLU KÜLTÜRÜ AVRUPA'YA AKTARILIYOR 

Bölge de en çok projeleri kabul edilen  ilk okul sıfatına bürünen Anadolu lisesi Tirebolu kültürünü Avrupaya taşıma görevini  de görüyor.

Proje kapsamında gidecek öğrencilerin projelerde sorumlu öğrenciler olduğu aynı zamanda gitmeden önce 2 aşamalı bir sınava, bu sınavın birinci aşamasının dil bilgisi sınavı ikinci aşamasının ise Avrupa Birliği kültürü üzerinden bir genel kültür sınavına giren  öğrencilerin puanlarının yüzdesi alınarak bir değerlendirmeye tabi tutulup sonuçlar ile  gitmeye hak kazandıkları belirleniyor.

Yakın zamanda da 3 sorumlu öğretmen ve 5 öğrenci ile Romanyanın başkenti Bükreş’e gidileceği belirtiliyor.  Bu proje Romanya, İspanya,slovekya,Litvanya ve Türkiye ortaklığında yürütülüyor koordinatör ülkenin ise  slovekya olduğu belirtiliyor. Proje içeriğinin düğün gelenekleri ile ilgili  ve detayına girecek olursak boşanmalar aile olma bilinci gibi konulara değiniliyor.  Bu proje ile hem kültürümüzü yaşatmaya çalışıyor hem de çocuklara aile olmak nedir gibi arka planda manevi temalarla değinilmeye çalışılıyor.

Proje kapsamında gidilen ülkede ise bir haftalık bir kalma süresi oluyor bu süreç içinde proje formlarında uygulanılması gereken çalışma planları uygulanıyor.  Bu Erasmus süreci ise seneye Ağustos ayına kadar olan süreyi kapsıyor.