Adana ve Mersin'de "Geçinemiyoruz, hükümet istifa" çağrısı yapan TİP'liler “Emekçi halkımızı, Saray’ın ihanetine karşı birlikte mücadeleye, sendikaları ve demokratik kitle örgütlerini genel grevi örgütlemeye çağırıyoruz” dedi. 

Ülkenin her yanından "Geçinemiyoruz, hükümet istifa" diyen yurttaşlar, polis ablukası ve saldırılara rağmen sokaklardan ses yükseltmeye devam ediyor. Adana ve Mersin’de de sokağa çıkan Türkiye İşçi Partisi (TİP) İl Örgütleri, “Hükümet derhal istifa etmeli ve hemen erken seçime gidilmelidir” çağrısı yaptı. 

Adana'da İnönü Parkı’nda Mersin'de ise Özgür Çocuk Parkı’nda basın açıklaması yapılarak, ortak basın metni okundu. Basın açıklamasını okuyan TİP Mersin İl Komite üyesi İpek Arapoğlu, “Hükümet istifa! Hemen seçim!” diyerek Mersin halkına seslendi. Arapoğlu, “Dolar 13 lirayı, Euro 14 lirayı aştı. Türk Lirası tarihi bir değer kaybı yaşıyor. Saray’ın yarattığı ekonomik kaos sonucunda marketler gıda satışına sınırlama getiriyor, gübre ve zirai ilaç satışı yapılamıyor, eczanelerde ilaç stokları tükeniyor, bankaların internet şubelerine ulaşılamıyor. Maaşlarımız günden güne erirken, undan mazota her şey bir bir zamlanıyor. Tahıl ambarı denilen ülkemiz, buğdayı bile dolarla ithal eder hale geldiği için ekmeğin fiyatı 4 liraya dayanmış durumda. Uzatmamıza gerek yok. Hepimiz bu kaosun içinde yaşıyoruz, görüyoruz” dedi.

'ERDOĞAN BU ÇÖKÜŞÜN BAŞ SORUMLUSU’

“Tüm bu yaşananlar, Saray rejiminin ülkeyi A’dan Z’ye batırdığının resmidir” diyen Arapoğlu, “Kendileri Saraylarda yaşar, lüks makam arabalarıyla gezerken halkı soğan ekmek yemeğe davet edenler bu ülkenin asalakları, ihanetin mimarlarıdır. ‘Ekonominin kitabını yazdık’ diyen Erdoğan, bu çöküşün baş sorumlusudur. İş bilmezlik ya da hata sonucu değil, göz göre göre, bile isteye ülkeyi uçuruma sürüklemiştir. Her geçen gün yoksullaşan halk, geçinemeyenler, barınamayanlar, atanmayanlar, maaşı gün be gün eriyen işçiler, bir çıkış umudu bulamayan, yurt dışına gitmek dışında seçeneği kalmayan gençler Erdoğan’ın umurunda değildir” sözleriyle tepki gösterdi.

Yandaş patronların dolarla ödeme sözü nedeniyle servetlerini katladıklarını kaydeden Arapoğlu, “İhale baronlarını, TÜGVA gençliğini nasıl besleyeceğini düşünmektedir. Bir avuç asalağa karşı bu ülkenin emekçilerine de korku, tutuklama ve polis şiddeti düşmektedir” diye belirtti.

‘KADINLAR EKONOMİK ŞİDDETLE MÜCADELE EDİYOR’

İstanbul Sözleşmesi’ne dikkat çeken Arapoğlu, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Kadınlar fiziksel şiddete karşı sokaklarda seslerini duyurmaya çalışırken, bir yandan da ekonomik şiddet ile mücadele ediyor. Ev emekçisi kadınlardan erkek egemen toplum bir kuru soğanla yemek yapmasını beklerken, Emine Erdoğan fiyatından dolayı lüks olan mangoyu hayatında görmemiş kadınlara ‘Mangoyu kurutup saklayın’ tavsiyesini utanmadan veriyor!”

Adana'da da TİP üyeleri İnönü Parkı’nda basın açıklaması yaparak, hükümeti istifaya çağırdı.