Hatay’da Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) kullandığı aracın 5 bijonu söküldü. Valilik ve Emniyet tarafınca yapılan teknik ön incelemeye göre Barış Atay’a yönelik yapılan sabotajda aracının takla atması hedeflendi.

Valilik ve emniyetin teknik ön incelemesinde araca kasıtlı bir müdahale yapıldığı ve takla atması hedeflendiği belirtilen açıklamada, “Konuyla ilgilenen valilik, emniyet görevlileri ve teknik ön incelemesinde araca kasıtlı olarak müdahale edildiği ve aracın takla atması hedeflendiği belirtilmiştir” ifadeleri yer aldı. TİP’ten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Genel Başkan Yardımcımız Barış Atay Mengüllüoğlu’nun ve Hatay İl Örgütümüzün kullandığı araca, lastik bijonları gevşetilerek sabotaj düzenlendiği anlaşılmıştır. Aracı kullanan yoldaşımız bir kaza yaşanmadan durumu fark etmiştir. ve kendisinin sağlık durumu iyidir. Konuyla ilgilenen valilik, emniyet görevlileri ve teknik ön incelemesinde araca kasıtlı olarak müdahale edildiği ve aracın takla atması hedeflendiği belirtilmiştir. Yoldaşlarımızın canına kast eden bu alçakça saldırının failleri bilsinler ki hiçbir gün Türkiye İşçi Partisi’ni yolundan döndürmez. Türkiye İşçi Partisi hiçbir karanlık odağın gözdağına boyun eğmez. Failler bulunana ve gerekli cezayı alana kadar konunun takipçisi olacağız.”

NE OLMUŞTU?

TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, araçlarının teker bijonlarının seyir halindeyken çıktığını, 5 bijonun ise gevşetilmiş olduğunu söyleyerek, “Tahmin ettiğimiz şey olmadığını umuyoruz” paylaşımında bulundu. TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay Twitter hesabından, parti faaliyetlerinde kullanılan aracın tekerleğinin fotoğrafını paylaştı. Seyir halindeyken 2 bijonun yerinden çıktığını aktaran Atay, serviste araca ilişkin bir müdahalede bulunulduğunun söylendiğini aktardı.