Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay, Gaziantep’te düzenlenen toplantıda parti üyeleriyle bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıya farklı partilerden temsilciler de katıldı.

Duvar’dan Ali Vefa Yurdal’ın haberine göre Atay, mevcut iktidarın ve muhalefet partilerinin yürüttüğü siyasi politikalardaki eksikliklere değinirken yeni seçim sürecinde Türkiye İşçi Partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi ile birlikte ortaklaşa bir siyaset yürütülebileceğinin de sinyallerini verdi.

‘SÜRECİ İYİ NİYETLİ ORTAKLAŞMAYA YÖNELTMEK GEREKİYOR’

Atay, Türkiye İşçi Partisi’nin seçim sürecinde birlikte yol yürüyebileceği partilerin bazı farklılıkları olabileceğine değinerek aslolanın amaca odaklanmak olduğunu söyledi.

Partileri ötekileştirmeyi uygun bulmadığını belirten Atay, “Elbette farklarımız olacak. Cumhuriyet Halk Partisi sosyalist bir parti değil. Ancak Türkiye İşçi Partisi sosyalist bir partidir. Partimizde bir mücadele var. Bir perspektif var. Doğal olarak partilerin mücadele alanları da farklı. Fakat bu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar ve ittifakı olan Milliyetçi Hareket Partisi karşısında büyük bir muhalefet partisi olduğu gerçeğini değiştirmez. Bugün 11 milyon oy alan bir partiden konuşuyoruz. İyi niyetli ve dostane olarak dışarıdan baktığımızda farklarımız olmakla birlikte onların her yaptığını doğru bulma şansımız yok. CHP’nin çok defa yanlış yaptığı dönemler olabilir. Keza İşçi Partisi’nin de yanlış yaptığı düşünülebilir. Bunu iyi niyetli ortaklaşmaya doğru götürmek gerekir. Türkiye’de faşizmi araçsallaştırmış ciddi bir iktidar problemi var. Bu iktidarın karşısında da iktidarın yetmeyeceğini düşündürecek kadar sert muhalefete ihtiyaç var” diye konuştu.

‘İTTİFAK KURULUP BERABER YÜRÜNEBİLİR’

Türkiye İşçi Partisi’ne geçiş yaptığı dönemin pandemi sürecine denk gelmesi ile birlikte saha çalışmalarının hızlı yürütülemediğini söyleyen Atay, “İnsanlara gidebilmekle ilgili elimizde olmayan bir süreç yaşadık. Tekrardan aynı süreci yaşamazsak eylül ayından itibaren Türkiye’nin birçok yerinde olmaya çalışacağız” dedi.

Seçim sürecinde en büyük görevin partili üyelere düştüğünü söyleyen Atay, parti faaliyetlerinin üyeler arasında hızla yayılarak halka indirilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye İşçi Partisi ile HDP’nin iş birliği sürecinin yanlış anlaşıldığını söyleyen Atay, seçimden önce HDP ile bir protokol imzalandığını ve seçimden sonra partiden ayrılacaklarının belirtildiğini dile getirdi.

HDP ile şu ana kadar eylem konusunda ayrı düşmediklerini de dile getiren Atay, şöyle devam etti:

“Eylem noktasında şu ana kadar HDP ile ayrı düşmüş değiliz. Bundan sonraki dönemde de yine şartlar bu şekilde olursa yine bir ittifak kurulabilir, beraber yürünebilir.”